Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

05 september 2011

Godbitar från den senaste leveransen


Höstens svenska album

Fredagsleverans innebär måndagsgenomgång av nyinkomna serier. Den här veckan har vi två av höstens stora album med bland det nyinkomna. Vi börjar med vad jag tror kommer att vara höstens svenska album. Mats Jonssons  Mats Kamp. Det är en fortsättning från Hey, Princess där Mats går vidare och blir inte bara vuxen utan även pappa. Det är väldigt fint skildrat hur beslutet att bli föräldrar växer fram och vilka olika svårigheter man ställs inför och inte minst varför föräldrakooperativ är en rätt jobbig tillvaro. Jag skrev längre om albumet i bloggen.

Hösttips
För två år så tog Nate Powell och skakade om oss rejält med sin debutbok, Swallow me whole. En otroligt suggestiv beskrivning av personer med schizofrena drag och andra mentala sjukdomar. Nu kommer Any Empire som jag tror kommer vara en av de stora böckerna från USA under hösten. Här möter vi ett gäng ungdomar någonstans i mitten av det stora landet i väster som inte har mycket mer gemensamt än att de bor i en hålla och de blir indragna i en härva. Har inte hunnit läsa den ännu men ser oerhört mycket fram emot det.


Seriemördarserie

Green River Killer är en true crime-historia om ett av de mest legendariska rättsfallen i USA. På 80-talet mördades minst 48 kvinnor av en av samma person medan polisen stod maktlöst. Dröjde länge innan de till sist fångade mördaren med hjälp av DNA-spår. Den här boken följer en polismans arbete och de felbeslut som de tog.

Serieprequell
Jon Ajvide Lindquist Låt den rätte komma in blev ju film i USA och dessutom blev det en prequel i serieväg. Let Me In Bk 01 Crossroads Tp den första (av flera?) miniserien som fortsätter den amerikanska äventyren för Blackebergs stolthet.

Vuxna superhjältar
Thunderbolts av Warren Ellis  var en underhållande superhjälteserie av det lite vuxnare slaget. Ellis är duktig på att trycka på mina lättsmällt underhållningsknappar när han vill och det här vill han underhålla andra snarare än sig själv. Bra action som är komplett i en volym.

Av Hellsing-skaparen
Länge sedan det kom någon ny manga, Drifters Bk 01 är gjord av skaparen till Hellsing. Så vänte er en actionspäckad fantasyserie.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar