Staffars Seriers Blog: Veckans godbitar - Hellboy & Nanna Johansson

08 mars 2012

Veckans godbitar - Hellboy & Nanna Johansson

Vi börjar idag med en bok som är så färsk att trycksvärtan sprattlar. Genom dunkla kontakter i hemliga återvändsgränder har vi fått in 10 förhandsex av Nanna Johanssons nya seriealbum Välkommen till din psykos. Ni som följt henne genom hennes karriär från Kolik via Tankesmedjan till nu vet vad som väntar i form av genuskritisk politiksatir. Ett av vårens hetare svenska albumsläpp.

Hellboy har nått sitt tolfte album och i The Storm & The Fury så tar äntligen Hellboy och färdas till helvetet. Allting förändras för alltid som det brukade heta i de gamla goda Marvel-tidningarna.

Howard Chaykin har börjat producera serier igen vilket är jättekul. Han både skriver och tecknar Avengers 1959 samt förlägger historien till en svunnen tid vilket brukar vara en vinnande kombination. Så även i det här fallet. Chaykin har kul med Marvel-figurerna vilket leder till en rolig läsning.

Det börjar närma sig slutet på Garths Ennis superhjälteepos The Boys. Den tionde volymen Butcher Baker Candlestickmaker fokuserar äntligen på ledaren av the Boys och vi får äntligen lite mer av bakgrundshistorien till varför han hatar superhjältar med en passion av guds nåde.

Slutligen vill jag nämna Faith Erin Hicks Friends with Boys en övernaturlig slice of life-historia som jag ser fram emot att få läsa.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar