Staffars Seriers Blog: Uppsala Comix dagen efter

02 april 2012

Uppsala Comix dagen efter

 Det är dagen efter Uppsala Comix och jag försöker sammanfatta mina känslor om det hela. Det närmaste jag kan komma är att det kändes som om bli kär igen. Vi har haft en rätt tråkig vår i butiken men nu fick jag komma ut och prata serier, Tipsa intresserade och nyfikna personer om läsupplevelser. Se glimtar tändas när folk upptäckte att "Va, finns uppföljaren till den här?". Det var som balsam för en sargad seriehandlarsjäl.

Jag är dessutom grymt imponerad av arrangörerna. Allt som behövdes fanns på plats. Borden stod på plats, tydligt utmarkerade var man skulle vara. Inget tjafs om stolar, det fanns som det var tänkt. Bra insläpp och ett bra utrustat café i salen. Stora bonuspoäng för lunchrabatten, den var väldigt välkommen då det alltid är jättejobbigt att hitta något att äta. Det är ett par småsaker som jag skulle vilja se ändrade till nästa år. Ett PA-system för annonsering av evenamang som sker både på stora scenen och på övervåningen samt wifi till försäljarna. Det sista tror jag blir allt viktigare för oss och andra.

Uppsala Comix kändes som en alldeles utmärkt start på mässmånaden April, betydligt intimare och lugnare än storebror SIS (fd SPX) och jag älskade att det var bara en dag. In och ut och sedan hem igen. Det behövs sådana små konvent också som balans till de gigantsiska.

Väl mött igen nästa år.

2 kommentarer:

  1. Alltså, det låter ju jättemysigt. Till nästa år får jag ta och släpa mig dit - ett par av mina kompisar var där och sålde prylar i år, och jag är lite ledsen att jag missade dom.

    SvaraRadera
  2. Jättemysigt var ordet, sa Bull.

    SvaraRadera