Staffars Seriers Blog: Vart har alla socialt handikappade män tagit vägen.!

22 augusti 2012

Vart har alla socialt handikappade män tagit vägen.!

En förändring som jag har noterat på sistone är att vi verkar ha tappat en viss sorts klientel. Nämligen de stackarna som i viss mån sökt sig till serievärlden på grund av deras skall vi säga sociala handikapp. De brukade prata långt och omfattande om serier men även om annat. På mangamässor fanns de i drivor innan cosplaytjejern (och för all del killarna) tog över. Jag brukade le och halvlyssna på dom och komma med något inpass i deras monolog för att visa att jag hade visst intresse men även som en liten övning för dom i konversation.

Senaste Uppcon så tror jag inte att jag hade någon sådan konversation och i butiken såhade jag visserligen en sådan i förra veckan men jag slogs av personen var någon närmare i min ålder snarare än vad man skulle kalla ungdom.

Det jag i första hand funderar kring detta är om internet och dess möjlighet att sammankoppla själsfränder gjort att gruppen inte längre existerar. Eller har tjejers frammarsch inom geek pride gjort att männenär mer socialt kompetenta och inte längre har lika stort behov att prata örat av seriehandlare. Det kan ju vara så att de bytt arena nu när kvinnorna är en allt mer naturlig del av serievärlden.

Någonstans hoppas jag att vi utvecklats så pass att de vanligtvis tysta männen/pojkarna integreras snabbare i det vanliga samhället. Men jag tvivlar, risken är väl snarare är att de flyttat till konsollspelsvärlden och irriterar folk där.

1 kommentar: