Staffars Seriers Blog: Jag önskar en "Stockholm Comix"

15 augusti 2012

Jag önskar en "Stockholm Comix"

Årets trevligaste upplevelse för mig i serieväg var mässnykomlingen Uppsala Comix. Det var lagom stort, nådde rätt publik, var underbart koncentrerat genom att bara vara på en dag, hade program som gjorde att folk stannade kvar hela dagen. Jag skrev när det skedde att det var lite som att bli kär igen. Med det menade jag att det handlade bara om serier och folk var bara intresserad av serier. De betalade en liten summa för att komma in vilket tror jag sållade bort "fluktare" som inte är så intresserade av serier utan bara tittar till för att det var en massa folk där. Till nästa år hintar de om att de kommer att bjuda in utländska gäster vilket är ett naturligt utveckling och jag hoppas innerligt att det går ihop  för dom. Vore otroligt trevligt komplement till Seriefestivalen.

Jag skulle vilja arrangera något liknande här i Stockholm under hösten. Jag tänker mig en söndag i en lokal här i närheten av Mariatorget typ tvålpalatset eller var det nu kan finnas för något. Vore coolt att göra det i lobyn på hotell Rival kombinerat med någon filmvisning fast det är väl något att jobba upp sig till. Jag vet att det finns intresse finns från serieförlag för något litet i den här stilen som kompletterar det som de gör till bokmässan. Man kan tänka sig att det samlar upp de böcker som släpps mellan bokmässan och jul.

Problemet jag har att på egen hand klarar jag inte av detta. Finns inte en chans, familjen måste ha sitt. Därför slänger jag ut en fråga bland bloggläsare och nätbekanta om det finns någon som skulle vara intresserad av att vara med och skapa något av den här idén. Ni kan väl lägga in ett meddelande om det här eller skicka ett mail till staffan@staffars.se så kanske det kan bli något av det.