Staffars Seriers Blog: Serietidningar - hur göra?

02 oktober 2013

Serietidningar - hur göra?

Jag har funderat en hel del hur man kan erbjuda det lager av gamla serietidningar som vi har. Helst skulle jag vilja ha in de i webbshoppen men de erfarenheter vi har av det vi har lagt in (mer exakt Groo & Conan) gör mig tveksam till det. Framför allt så upplever jag att de kluttrar upp sökresultatet och det hela blir svårhanterligt. Vi har i dagsläget drygt 7000 artiklar i shoppen att lägga till minst lika mycket till gör allt svårnavigerat.

Återstår då att göra en ny webbshop bara för tidningar. Då måste vi lösa möjligheten i hur man shoppar i båda butikerna samtidig, skall det vara en subdomän eller egen domän? Vi kan klona butiken vi har nu och sätta upp en på en annan domän rätt snabbt men är det bra att det ser likadan ut. Bör vi trixa med färgschemat lite så att shoppen ser annorlunda ut för att undvika att kunderna blir förvirrade och inte vet vilken shop de är och vet inte vad som hände med varukorgen.

Det finns en hel del att fundera över och har du några idéer eller åsikter låt mig få veta dom för vi behöver ta itu med detta nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar