Staffars Seriers Blog: Staffans svenska favoriter 2013 - Medley av Lisa Medin

15 oktober 2013

Staffans svenska favoriter 2013 - Medley av Lisa Medin

När jag först höll på att sammanställa den här listan så missade jag faktiskt att ta med Medley bland mina favoriter vilket jag skäms lite för då den serien enligt min åsikt är en av extremt få svenska serier (inom äventyrsgenren) som håller internationell klass. Det kan tänkas att eftersom Medley dragit det tunga lasset i Utopi Magasin de senaste två åren så har den varit konstant närvarande så när det nu finns en bok så försvinner den bort.

För er som till som inte känner till den så är detta en komisk äventyrsserie som utspelar sig in värld där musik är vapen och stridskonst. Till formen är detta väldigt likt en manga men jag vill hävda att alla som älskar Spirou borde uppskatta Lisa Medins serieskap. Sedan så för mig som särskiljer på sådant så är Medley innehållsmässigt mer baserat på 80- och 90-tals animé-serier som Slayers och Those who hunt Elves än just manga. Därifrån kommer landskapet, de absurda huvudfigurerna och deras kraftiga överreaktioner på allt, även just detta att ställa olika musikstilar mot varandra känns som något som skulle kunna förekomma i dessa TV-serier.

En liten anekdot kring serien är att min 13-åriga bonusdotter som är rätt svårflörtad när det gäller läsning fick Medley tillstucken till sig under SPX för att hon skulle ha något att göra någon minut medan jag pratade med en kund. Det slutade med att jag fick leda henne till tunnelbanan för att hon hade näsan instoppad i boken. Den kommer i år vara en av mina standardtips till föräldrar och den ännu äldre generationen som vill ha ett hjälp med att hitta en julklapp till sin yngre tonåring.

Köp Medley bok 1 i vår webbshop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar