Staffars Seriers Blog: Jag stod i kö så att ni slapp

19 november 2006

Jag stod i kö så att ni slapp

Tänkte mig vara social i lördags och besöka releasefesten för nya Galago. Jag tänkte undvika att vara bland de 50 första som fick en gratis Galago då jag räknade med att få sedan under kvällen och kunde vänta tills dess att vi fick in den i butiken. Dök följdaktligen upp vid nio betalade 37.50 (kostade 40 men kassörskan saknade växen och jag jämnt belopp) för att komma in. Hälsade lite smått på ett par bekanta och ställde mig i kön till baren. Sedan stod jag och väntade i den långsammaste barkö jag varit med om samtidigt som först Bodil Malmsten och sedan Tiina Rosenberg läste texter från en scen. Tack och lov så tyckte Mats Jonsson synd om mig och smög till mig ett ex av Galago som jag stod och bläddrade i. Efter en 45 minuter när jag kommit halvvägs fram till baren så gav jag upp och gick hem.

Tydligen så hade Modernista och ABF som var huvudarrangörer ordnat en VIP-kö som stoppade upp trafiken i baren något enormt. Enligt Mats så var han inte involverad i planeringen och det tackade han gud för. Själv konstaterar jag att bryter jag mot min livsvisdom och går på något som är ordnat av kulturpretton så innebär det ett misslyckande.

Nåja, fick nya Galago som jag just nu håller på att smälta intrycket av. Det är en rejäl lunta med enorm potential som jag skall skriva lite mer om när jag väl tänkt till lite mer om den.

RÄTTELSE:Johannes från Galago och Stefan från Modernista har förklarat för mig att det var Street själva som ordnade barinfarkten och att VIP-kön bara vara ett ont rykte som spred sig i kön. Tydligen så hade de inte kunnat föreställa sig att det skulle kunna komma 800 personer till ett litterärt evenemang och att de löste det hela en halvtimme efter det att jag gick. Så om de arrangerande förlagen kände sig förolämpade av min text så ber jag om ursäkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar