Staffars Seriers Blog: Comicspace vs Myspace Fight! Fight! Fight!

20 februari 2007

Comicspace vs Myspace Fight! Fight! Fight!

I begynnelsen var Myspace det mest framgångsrika sociala nätverken som framför allt hade slagit an hos musiker och musikintresserade. Många serieintresserade kände däremot sig som främmande fåglar där. Något som fick Josh Roberts att att skapa Comicsspace som beskrivs i den egna Faqen enligt följande:
"It's kind of like MySpace, but for comic enthusiasts"
Den blev rätt snabbt relativt populär och har nu över 12.500 medlemmar. Jag är övertygad om att deras framgång har gjort att Myspace nu lanserat sin egen version.

Jag är inte medlem i någon av dom så det är bara ett rätt snabbt och ytligt omdöme jag kan ge om dom men Comicspace känns mycket mer gräsrotsaktigt än Myspace som har större förlag representerade på första sidan och dessutom två band (Gorillaz kan jag förstå men Daft Punk?). En snabb titt på Comicsspace medlemmar visar inte på större namn än Myspaces Jeffrey Brown och Geoff Jones (betyder egentligen bara att jag inte letade särskilt noga.. Warren Ellis är säkerligen på comicsspace). Det verkar helt klart vara lättare att hitta till webbserieskapare på Comicsspace än på MySpace så jag tror nog att de kommer stå pall utmaningen från Myspace.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar