Staffars Seriers Blog: Var frånvarande förra veckan

19 februari 2007

Var frånvarande förra veckan

Förra veckan så tog jag och indexerade upp det som fanns kvar av Roberts serier då vi funderar på att köpa upp dom från dödsboet. Det var en rätt känslosam och lite märklig upplevelse. Mycket givetvis för att jag saknar honom otroligt mycket men också för att jag stötte på album som Robert pratade mycket om varav en del som han skulle låna ut till mig. Det var också en enorm tidsresa för mig och alla de år som jag jobbat i en seriebutik. Jag stötte på gamla vänner bland albumen som jag inte sett på många år och blev påmind om hur mycket jag hypade upp dom och vad kul det skulle vara om de likt Linda Medley med Castle Waiting återvände och gjorde serier igen.

Det hela fick mig också att reflektera över hur en ordentlig seriesamling säger en hel del om persons liv och intresse. Roberts och jag var ju ungefär samtida in i seriebranschen och började därmed köpa amerikanska album samtidigt men våra smaker skilde sig rätt rejält åt. Även om jag började som Marvel Zombie och har kvar en hel del av dom serierna så breddade jag mig betydligt tidigare min seriesmak och gick mot vad som kan beskrivas som indy/alternativ/litterär smakriktning medan Robert höll kvar sitt barndoms intresse för Jack Kirby och Star Trek. Dessutom hade han en förmåga att uppskatta serier vars storhet undgår mig men som jag vet att andra personer uppskattar som Lena Ackebo och Mad.

Nu är ju det hela inte en komplett bild av seriesamlingen då barnen tagit det de har velat ha av serierna så det finns en del hål men jag är förvånad över att Roberts smak spretar såpass lite. Han gick in för att ha allt av vissa skapare medan jag plockar hej vilt och har (numer) inget problem att hoppa över album som jag inte tyckte håller måttet. Det där med att hålla måttet var något som vi diskuterade väldigt mycket då han genom sina många flyttar de senaste åren skurit ned sin samling till det som han tyckte var det allra bästa något som jag känner att jag borde göra också men som jag inte riktigt har tagit mig för ännu då jag äntligen bor i en lägenhet som har utrymme för mina serier.

Nå, det var min förra vecka dags att börja komma ikapp med det som hände i seriesverige då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar