Staffars Seriers Blog: Lite internetläsning

23 februari 2007

Lite internetläsning

Marvels enorma satsning Civil War har avslutats med den förmodligen sämsta avslutningen i världshistorien. Allvarligt talat så är den så dålig så att jag kan inte förstå hur den hänger ihop. Den här versionen Civil War in 30 Seconds är så mycket bättre att det inte ens är rolig, fast det är det.

Steven Grant slänger ut en teori om att Chris Claremonts X-Men kan vara skälet till varför Lost har tappat en stor del av TV-publik den här säsongen.

Via Mark Evanier upptäcker jag att det finns folk som förklarar George Bushs utrikespoltik med hjälp av Green Lantern/Gröna Lyktan! Här är ett exempel och här förklarar Denny O'Neil vad han tycker om det hela.

Om du är intresserade av upplagesiffror för amerikanska seriealbum är Brian Hibbs senaste kolumn en guldgruva. Där går han igenom den rapporterade försäljnigen av seriealbum i alla de stora bokhandelskedjorna. Det har rapporteras att det finns en del svagheter med genomgången. Bland annat så stämmer försäljningsuppgifterna inte riktigt överens med de rapporterade upplagesiffrorna. Exempelvis Fun Home sägs ha en rapporterad upplaga på 55.000 medan en rapporterad försäljning på drygt 20.000. Ett skäl till kan vara hur albumen klassificeras i bokhandeln dvs om de sorterade under serier eller självbiografi i det här fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar