Staffars Seriers Blog: Så får ni ju inte göra!

05 februari 2007

Så får ni ju inte göra!

Min vanliga morgontidning City har bytt ut en av sina serier och givetvis plockade de bort den enda av dom som jag tycker är riktigt bra. Om man står inför valet att plocka bort en av Foxtrot, Liberty Meadows, Pooch Cafe eller Trollkarlen från Id. Inte fanken är det Foxtrot man skall plocka bort då! Liberty Meadows är en serie som stundtals är snyggt tecknad men där oftast poängen är rätt långsökt, Pooch Cafe är Laban fast betydligt sämre och Trollkarlen från Id slutade vara bra/ rolig för ett par decennier sedan. Ersättare blir Samir som jag hoppas blir betydligt bättre allt eftersom då den första strippen var verkligen inte bra. Det är givetvis bra och kul att de satsar på svenska serier (som alla svenska tidningar av rang borde göra) men lite kvalitetskontroll borde de införa.

Tur att jag hade en återvändande favoritkund var första kund annars hade den här dagen varit förstörd.

2 kommentarer:

  1. Bill Amend har ju slutat teckna serien, det kanske är därför den är borta? Fast så aktuella kan de väl inte vara i Stockholm City.

    SvaraRadera
  2. Tror inte det är därför som de bytte ut Foxtrot. De låg åtminstone ett år efter originalpublikation så det fanns gott om material kvar. Problemet är väl snarare att det är ingen som har en vettig seriesmak som jobbar på City och är i en position att göra något åt det.

    SvaraRadera