Staffars Seriers Blog: Pencon-tankar

05 mars 2007

Pencon-tankar

Vi spenderade fredag - lördag på Pencon som är Stockholms nya seriemässa. För att vara en mässa som gått från idé till verklighet på tre månader är jag riktigt imponerad. Inte så många utställare men de som var där passade väldigt bra in, antalet besökare blev kring 200 vilket är en enorm framgång med tanke på hur usel reklamen för mässan har varit. Nu hjälpte en artikel i DN oerhört mycket men med en lite större ansträngning och lite större bredd på utställarna borde man kunna nå betydligt fler serieintresserade människor.

Jag blev draftad till fansin-juryn vilket var ett rätt kul uppdrag. Inte minst för att en av vinnarna blev så otroligt chockad och glad över bli erkänd att hon satt en halvtimme efter prisutdelningen och rodnade och myste om vart annat. Det fanns för övrigt en enorm skaparkraft bland besökarna, jag tror de fick in närmare 130 bidrag till teckningstävlingen och även där blev flera vinnarna oerhört tagna av att andra människor tyckte om deras bilder vilket är jätteskoj att se.

Det känns som om Pencon har väldigt bra förutsättningar för att bli den stora seriemässa som Stockholm och Sverige saknar, en bra lokal med bra kommunikationer som det går att växa i, två bankomater i området. Konstfacks närhet gör att det borde gå att få ett samarbete där och framför allt så startades den av folk som inte är insyltade i seriebranchen så gammalt groll gäller inte. Givetvis finns det mycket att förbättra men så skall det vara i början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar