Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

03 juli 2008

Godbitar från senaste leveransen

de saknade katalogbitarna kom in den här veckan så utskick sker i början av nästa vecka.

Det stora albumet den här veckan är  det tredje albumen från Drawn & Quarterly av Yoshihiro Tatsumi, Good Bye. Mycket vuxen manga i västerländsk läsriktning för er som jag vet önskar sådant. Själv är jag stort fan av Tatsumi ända sedan han var publicerad i Pox så detta är något jag ser oerhört mycket fram emot att läsa.

Vi har även ett nytt Usagi Yojimboalbum, det 22:a i ordningen. Ni som missade Stan Sakai när han var här på SPX missade verkligen något. Artig, professionell kort och gott så är han en superstjärna som gör bra serier. Vi har faktiskt kvar en del signerade Usagi-album till samma pris som tidigare.

Madam Xanadu
är en ny Vertigo-serie skriven av Matt Wagner om en nymf och är fullt i stil med de faerieserier som Vertigo gav ut tidigare. Det kändes rätt kul att läsa det här numret just därför. Är intresserad av vad det tar vägen och jag tycker det lovar gott inför framtiden

Favoriten av det som jag har hunnit läsa är Water Baby av Ross Campbell. En Minx-bok som för en gångs skull riktar sig inte till de tysta tjejerna utan de lite mer råbarkade. Ni som läst Campbells Wet Moon vet vilken typ av alternativ-värld det är som han känner sig hemma i. Jag tyckte att det här inte var lika vuxet som Wet Moon utan helt klart gjord för en yngre publik. Den innehöll dessutom samma typ av deppiga personer utan några som trots stora motgångar håller sig över ytan känslomässigt.

Det kom in ett nytt Hellblazeralbum den här veckan som jag väljer att uppmärksamma för att det innehåller tidigt material skrivet av Jamie Delano. The Fear Machine innehåller #14-22 och jag är oerhört glad att de äntligen har kommit i gång med att täcka in de sviter av de bra Hellblazer-författarna som de hoppat över tidigare.

Ett mangaalbum att uppmärksamma är Gantz från från Dark  Horse som ser oerhört snygg ut och vars anime är oerhört populär har jag förstått. Mangan skall vara bättre och dessutom lite vuxnare än animen  i förhållande tıll våld, sex etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar