Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

24 juli 2008

Godbitar från senaste leveransen

Det är inte helt omöjligt att det blir ett litet uppehåll i de här inledande tipseriet de närmaste veckorna då jag går på semester och är borta cirkus två veckor. Kommer tillbaka lagom till butikens 20-års jubileum den 16:e augusti. Väl mött då under midnattsloppet för glam och skoj.

Så till veckans sändning som innehåller mycket skoj. Nästan så jag har lite svårt att välja vad som är skojigast så för att undvika det så blir det alfabetisk ordning och se då hamnar American Flagg The Definitive Coll Hc först och det var en av mina stora kanditater till det skojigaste i den här sändningen. Efter sju sorger och åtta bedrövelser så har de äntligen digitaliserat och färglagt på nytt denna klassiska 80-talsserie av Howard Chaykin. Albumet är tjockt och maffigt och väldigt varmt rekommenderat.

På tal om rekommenderade serier så är Staffar (och vi andra) väldigt förtjusta i Army @ Love som kommer med sitt andra album den här veckan. En bra satir över Irak-kriget och dess marknadsföring som för övrigt fick något spåmannamässigt över sig tidigare den här veckan när det visade sig att amerikanska armén anställt en marknadsförare från Coca-Cola. Detta har varit en av plottwistarna i den här serien.

Comic Book Tattoo
är en väldigt maffig bok. Tjock samt stor som en LP-skiva och den innehåller adaptioner och tolkningar av Tori Amos sånger. Har bara bläddrat lite i den och det är rätt intressant att se hur mycket det större formatet gör för upplevelsen av materialet. Om vi jämför med Belle & Sebastians Put the book back on the Shelf så känns de serierna lite snuttifierade jämfört med de här och då är det ändå ungefär samma antal sidor som serieskaparna har på sig.

En av de bästa onlineserierna just nu kommer med sitt sjunde album. Girl Genius Agatha & Voice of the Castle fortsätter där historien slutade förra gången och jag kan knappt bärga mig för att komma hem och få läsa den (är lite gammalmodig och föredrar pappersserier framför dataskärmar). Phil Foglio är förmodligen den bästa bland de som gör humoristiska äventyrsserier just nu.

En ny mangatidning har sett dagens ljus. Yen Plus Magazine är dubbelt så tjock som Shonen Jump men kostar inte lika mycket. Väl värt att ta en titt på om du saknar månatliga mangaserier.

Slutligen har vi fått in ett par nya svenska album. Det senaste Rocky-albumet som är #14 i ordningen samt ett nytt album av Jan Berglin. Män är från Marstrand och kvinnor från Flen.

Som vanligt hittar du hela listan på nyinkommet-sidan.

1 kommentar:

  1. Värt att nämna att Night School av Svetlana Chmakova (som gjorde Dramacon) är med i Yen Plus magazine. Mina förväntningar är verkligen skyhöga.

    Nabari no Oh och Soul Eater bland de japanska serierna är favoriter de med. Ska bli kul att se hur de funkar på engelska.

    SvaraRadera