Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

10 juli 2008

Godbitar från senaste leveransen

Prenumerantutskicket gick iväg i tisdags så det borde dimpa ned den här veckan. Apropå ingenting så har vi öppet som vanligt nu under sommaren så det är bara att komma in och säga hej om ni har vägarna förbi. Speciellt lördagen den 16:e augusti tycker jag att ni skall komma förbi på kvällen. Då är det 20 år sedan vi öppnade.

Det var väldigt mycket skoj i den här sändningen så mycket att jag hade lite svårt att få in allt på nyinkommet-hyllan. Vi tar det i omvänd alfabetisk ordning den här veckan för att visa just hur rebelliska vi är här på Staffars.

The New York Four är en Minx-titel av Brian Wood och Ryan Kelly som gjort Local tillsammans (kommer snart). Jag tycker att den andra genreationen av Minx-titlar har varit förvånadsvärt bra och inte minst lite mörkare i tonen än de tidigare. Ser väldigt mycket fram emot att få läsa den här.

Det var länge sedan vi såg något från Jill (Sandman, Death manga) Thompson. Tydligen har hon jobbat på en svit av barnböcker där Magic Trixie är den första. Stilen påminner väldigt mycket om den som hon hade på the Little Endless storybook och innehållet som en variant på Scary Godmother. Det ser mao väldigt skoj ut.

Den gamla seriehjälten Sam Henderson har kommit med en ny tidning/bok av Magic Whistle. Den senaste veckan har jag haft ett par kunder som frågat efter just Henderson utan att veta om att det var något nytt på gång. Ibland skrämmer kunders telepati mig.

När vi ändå är inne på alternativ serier så ser the Fart Party väldigt skoj ut. Den påminner i stilen något om de serier som Fantagraphics gav ut på 90-talet medan det hon berättar påminner om Jeffrey Brown och någon mer som jag inte kommer på just nu. Verkar intressant och det var länge sedan jag läste något nytt i den här genren.

Apropå genrer så är jag oerhört över de deckarserier som Ed Brubaker och Sean Phillips gör tillsammans i Criminal. Det tredje albumet The dead and the dying kom in den här veckan och gillar du hårdkokta deckare är det här serien som du definitivt inte får missa.

Som sista album den här veckan så vill jag peka på adaptionen av Neil Gaiman's Coraline av P Craig Russel som har gjort flera adaptioner av Gaiman-noveller tidigare. Rent spontant så tycker jag att den ser väldigt mycket bra ut om än lite tråkig designad i formen och inte minst omslaget. Har inte läst boken tidigare så det skall bli rätt skoj att läsa albumet.

Som vanligt hittar du hela listan över det nyinkomna på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar