Staffars Seriers Blog: Är Fredrik Reinfeldt en Skrull?

07 juli 2008

Är Fredrik Reinfeldt en Skrull?

Allt det här med FRA och bloggregistrering börjar äntligen att falla på plats för mig. Jag har varit förbryllad över varför en demokrati skall införa massavslyssning av sina medborgare (något man förväntar sig av stater som Bordurien eller Latveria) men när jag läste om Marianne Mikkos förslag om att bloggar skulle registreras så gick det upp ett ljus för mig. Jag har ju läst om detta i många år i Marvel-tidningarna. Första stora registreringsdriven var Mutant Registration Act då mutanterna (X-Men för de som inte har koll) skulle registreras eftersom de var en fara för allmänheten den morfade för ett par år sedan (se ändamålsglidning) till att gälla alla superhjältar i Marvel universumet den så kallade Superhuman Registration Acts som legat till grund till de flesta stora cross overs (ung. allt händer över alla serietidningar samtidigt).

Det leder oss fram till det stora marveleventet som gäller just nu, Secret Invasion som går ut på att skrullerna (utomjordingar som kan ändra kroppsform) har i hemlighet bytt ut superhjältar mot sina egna för att ta över jorden.

Om vi nu vänder oss till Sverige och den politik som de nya moderaterna för som verkar gå till tvärtemot vad de stod för en gång i tiden så börjar åtminstone jag fundera om det inte kan vara så att Fredrik Reinfeldt kan vara en skrull. Det skulle förklara så mycket.