Staffars Seriers Blog: Är Fredrik Reinfeldt en Skrull?

07 juli 2008

Är Fredrik Reinfeldt en Skrull?

Allt det här med FRA och bloggregistrering börjar äntligen att falla på plats för mig. Jag har varit förbryllad över varför en demokrati skall införa massavslyssning av sina medborgare (något man förväntar sig av stater som Bordurien eller Latveria) men när jag läste om Marianne Mikkos förslag om att bloggar skulle registreras så gick det upp ett ljus för mig. Jag har ju läst om detta i många år i Marvel-tidningarna. Första stora registreringsdriven var Mutant Registration Act då mutanterna (X-Men för de som inte har koll) skulle registreras eftersom de var en fara för allmänheten den morfade för ett par år sedan (se ändamålsglidning) till att gälla alla superhjältar i Marvel universumet den så kallade Superhuman Registration Acts som legat till grund till de flesta stora cross overs (ung. allt händer över alla serietidningar samtidigt).

Det leder oss fram till det stora marveleventet som gäller just nu, Secret Invasion som går ut på att skrullerna (utomjordingar som kan ändra kroppsform) har i hemlighet bytt ut superhjältar mot sina egna för att ta över jorden.

Om vi nu vänder oss till Sverige och den politik som de nya moderaterna för som verkar gå till tvärtemot vad de stod för en gång i tiden så börjar åtminstone jag fundera om det inte kan vara så att Fredrik Reinfeldt kan vara en skrull. Det skulle förklara så mycket.

4 kommentarer:

 1. Du menar att serietidningarna är vår tids nya orakel?
  Och isåfall: betyder det att du egentligen är en superhjälte?
  Kanske en skrull-superhjälte?
  Ahh...nu förstår jag. Det är den enda rimliga förklaringen till varför du vann över mig i armbrytning.
  Eller så fuskade du då med....
  Ha det bra i butiken!

  SvaraRadera
 2. Vänta....

  Menar du att folks hysteriska försök att bortförklara allt som hände med deras favoritkaraktärer under Civil War faktiskt STÄMDE? Wow.

  SvaraRadera
 3. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1444079.svd

  SvaraRadera
 4. Dancing-Moon: Att figurerna inte upprädde som sig själva under Civil War kan bero på att den var skriven av Mark Millar som inte är världens bästa författare (däremot en mästare på att hypa sig själv och sina serier).

  Anonym: Tack för länken men det känns lite som en "red herring". Problemet är att man ser till att göra det lagligt att massavslyssna hela sveriges befolkning på ett sätt som öppnar upp för väldigt mycket hemskheter i framtiden, inte att man vill hålla koll på ryssen. Där finns det en konflikt som regeringen och socialdemokraterna inte har behandlat på ett tillräckligt bra sätt.

  Dr Karin: Klart serietidningar spår framtiden se bara hur smart och inte minst stark jag är av att läsa serier. Hade du läst serier hade du haft en chans i armbrytningen.

  SvaraRadera