Staffars Seriers Blog: Ny svensk blog med serierecensioner

12 juli 2008

Ny svensk blog med serierecensioner

Ramlade via GeekporrSeriehyllan som recenserar superhjälteserier från både DC och Marvel vilket jag alltid tycker är sympatiskt. Alltför ofta så snöar superhjältefans in på ena eller andra bolaget så allätare är uppskattade. På det hela taget verkar det vara rätt bra och intressanta titlar i superhjältefloran som bloggen uppmärksammar.

Skall jag gnälla på något så är hans presentation. Som seriebutiksanställd i en butik med prenumerationsservice på nya amerikanska tidningar så måste jag enligt lag protestera mot att alla som hävdar att det är svårt att få tag på amerikanska tidningar. Det är bara att ringa till oss så tar vi in det som kommer ut, speciellt om man är lite vaken och förhandsbokar sina tidningar.

3 kommentarer:

 1. Jag tackar så mycket för de värmande orden. Men jag måste säga att jag till viss del har rätt vad gäller svårigheten att få tag på serier. Visst, det är superbra att ni seriebutiker har prenumerationsservice och internet har underlättat det hela väldigt mycket också. Men vill man köpa serie över disk och botanisera bland serier i butik så är det betydligt värre, om man nu inte råkar bo i huvudstaden eller någon annan större stad. Bor man som jag norr om Gävle, i vad många kallar Norrland, är det mer eller mindre hopplöst att hitta seriebutiker.

  SvaraRadera
 2. Jag vet precis hur det är. Växte upp i Falun och där var det stört omöjligt att få tag på serietidningar. Man fick hålla tillgodo med prenumerationer och något Stockholmsbesök nån gång då och då. Internet, det fanns knappt.

  SvaraRadera
 3. Visst är jag lite privilegierad av att ha bott i Stockholm under en period när det funnits väldigt butiker som sålt serier. Även om utbudet har minskat väldigt mycket de senaste 10- 15 åren, antikvariat jag saknar er! Men det är värt att komma ihåg att det är väldigt ovanligt att amerikanska städer av Faluns storlek har en seriebutik. Det finns just nu omkring 3000 seriebutiker i hela USA varav de allra flesta är koncentrerade till miljonstäderna eller delstatshuvudstäderna.

  Det är faktiskt så att det är betydligt enklare att få tag på amerikanska serietidningar (album är en helt annan sak i och med stora bokhandelskedjor) i Sverige än vad det är i stora delar av USA. Sjukt men sant.

  SvaraRadera