Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

15 augusti 2008

Godbitar från senaste leveransen

En till vecka utan specielt många nya intressanta titlar, även om jag ju inte kan låta bli att nämna Welcome to Hoxford - Ben Templesmiths nya tidning. Hans teckningar betyder en hel del før den Warren Ellis-skrivna Fell, så det här torde vara intressant nog att kolla.

Sen så kom det ju dessutom en ny actionmanga, Black Lagoon. Finns även som animé, men här är nu originalet!

Annars har nu andra dubbelvolymen i Tokyopops utgivning av Mamotte Shugogetten kommit in. Det här innebär att dom nu har fått ut ett antal kapitel fler än vad Raijin lyckades med før några år sen! Jag måste säga att jag finner den här mangan om ett par gudinnor som bosätter sig hos en vanlig japansk grabb betydligt intressantare gjord än den liknande Oh My Goddess! Delvis før att jag riktigt gillar gudinnornas missførstånd vad gäller modernt japanskt liv.

En till mangas andra volym, Gimmick, om en fruktsvärt skicklig sminkør som är alltfør dedicerad till sminkningskonstverket, vilket leder till att han regelbundet avskedas från sina filmsminkningsuppdrag! Av någon anledning hamnar han dessutom i positionen att han behøver løsa ett eller annat brottsfall, nå manusførfattaren skrev även Kindaichi Case Files. Nu när det ser ut som om Tokyopop inte kommer att ge ut fler Kindaichi-volymer så kan det här tänkas vara något att plocka upp i stället, då jag finner det lika underhållande om än inte så stelt tecknat som Kindaichi (Nå, det är väl den del av den mangans charm.).

/Staffar

Utöver Staffars rekommendationer så vill jag lägga till några superhjältealbum som jag faktiskt tycker verkar väldigt intressanta och det är huvudsakligen Warren Ellis som har skrivit dom. Iron Man Extremis tycker jag känns väldigt spännande efter den framgångsrika filmen och den omdaning av karaktären som har gjorts den senaste tiden sedan fick vi även in det andra Thunderbolts-albumet av Ellis. Det första var riktigt skoj och jag ser fram emot mer av samma stil.

Michael J Straczinsky är väl mest känd för Babylon 5 men har även gjort en del skojiga serier som Heroes-förlagan (det påståendet bygger mer på mina egna slutsatser än verklighet) Rising Stars. Nu ger han sig på Thor och jag hoppas så att han gör det på ett intressant sätt och inte som om han vore vilken amerikansk superhjälte som helst som bara pratar lite lustigt.

Slutligen vill jag nämna en av mina stora favoriter bland DCs superhjälteserier nämligen Justice League International som äntligen verkar vara på gång med en ordentlig utgivning. Det är det andra albumet i serien som iofs varit publicerat långt tidigare men varit ur tryck i närmare 10 år. Jättekul att den kommer och trean är dessutom på väg vilket är ännu roligare då den inte blivit samlad tidigare.

Som vanligt hittar du hela listan på vår nyinkommet-sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar