Staffars Seriers Blog: Urhunden - vad händer?

19 augusti 2008

Urhunden - vad händer?

Jag har börjat gå igenom serienyheterna från min semester och jag noterar att en nyhet lyser med sin frånvaro och det är uppgiften om vilka som får Urhunden. Det är nu snart september och nyheten om vilka som får priserna för 2007 års bästa album existerar inte. Jag tycker att det här priset borde delas ut senast i April. Jag misstänker att de nu väntar till bokmässan för att släppa nyheten i förhoppningen att få uppmärksamhet. Jag hoppas inte det för risken att drunkna i alla andra nyheter därifrån är alldeles för stor. Jag tror dessutom att det då skulle vara något som skulle hjälpa bokmässan mer än det skulle hjälpa seriefrämjandet att få ut uppmärksamheten. Jag skall väl vara ärlig och säga att bokmässekopplingen är ren spekulation från min sida.

Helst skulle jag vilja se urhundenutdelningen som ett eget evenemang med lite fest och mingel och om man vill koppla det till ett arrangemang så borde SPX vara det naturliga alternativet då det är det största serieevenemanget i Sverige som lockar flest människor och inte minst flest förlag. Där skulle det kunna få uppmärksamhet och leda till ökad försäljning redan dagen efter det delas ut.

Uppdatering
Enligt Mikke från komika skall utdelningen ske under seriesöndagen på bokmässan så min spekulation var inte helt fel. Skall man dela ut det så här sent får man nog frångå kalenderåret som urvalskriterium.

2 kommentarer:

  1. Vi hade velat ha utdelningen i augusti även i år, men av olika skäl gick det inte att hålla till på Kulturhuset i år som vi brukar. Vi beslöt oss därför att göra det i Göteborg som näst bästa alternativ. Att vi har utdelningen så här sent är alltså en engångsföreteelse, föranledd av olyckliga omständigheter. Vi har också planer på att försöka flytta utdelningen till våren, under förutsättning att juryns arbete kan snabbas upp.

    SvaraRadera
  2. Tackar för informationen Ola. Jag hoppas ni lyckas med planerna med att flytta fram nästa års urhund till våren.

    SvaraRadera