Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

28 augusti 2008

Godbitar från senaste leveransen

Efter förra veckans lite mer matiga sändning är vi tillbaka till en rätt mager som ändock innehåller Previews vilket gör att prenumerantutskicket sker i början på nästa vecka.

Veckans stora, stora titel är serien som fick mig att se att det går att göra bra serier på stålmannen. Grant Morrisons och Frank Quitelys All Star Superman kommer äntligen i mjuka pärmar. Det är något magiskt med den här serien; i alla bisatser som hintar om fantastiska äventyr som man vill läsa; med återskapandet av känslan från 60-talets Stålman fast uppdaterad; med Quietleys teckningar som skaver lite mot de nuvarande superhjältestilen; med hur Morrison får ihop avslutade historier i varje nummer med ett längre berättande dessutom. Den har mina högsta rekommendationer till alla som gillar superhjältar.

Sedan bryter vi helt stil till Eddie Campbells Amazing Remarkable Monsieur Leotard. Ett album i samma stil som hans Black Diamond Detective Agency men som till skillnad från det är helt hans egen berättelse om en cirkusartist i början av 1900-talet. Ser skoj ut och jag ser fram emot att få läsa den.

Terry Moores nya sf/superhjälteserie Echo kom med sitt första album. Kvinna hittar dräkt som gör henne till "superhjälte". En del SF-element finns i historien och jag gillar hans nuvarande teckningsstil som är mer blyerts än tusch vilket jag alltid varit svag för.

Guerillas är en ny tidning som börjar som en standard vietnamserie om en grön rekryt som inte vill dö. Välgjord men vi har sett det förut dvs fram till twisten på de sista sidorna som jag tyckte bröt väldigt bra mot tonen och gör mig nyfiken på hur han kan följa upp det hela i nästa nummer.

Som vanligt hittar du hela listan över vad som kommit in på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar