Staffars Seriers Blog: Svårt att packa till bokbordet

16 augusti 2008

Svårt att packa till bokbordet

Det har blivit dags att packa inför världens bokbordet på Drottninggatan imorgon. Vi skall vara med som en del av seriegatan vid kulturhuset. Det är inte så stort utrymme vi har bara ett bord men det är dessto kluriga att lista ut vad som skall plackas. Hur presenterar jag bäst butiken på ett enda bord när det är det stora utbudet av serier som är vår styrka? Dessutom bör jag ju tänka på publiken som kommer dit. I huvudsak så misstänker jag att det är "2.50 folket" som kommer att vara där dvs de som är ute efter att fynda billiga böcker. Det är en kundgrupp som jag är rätt ointresserad av att nå då det är svårt att bygga en varaktig försäljning till dom plus att de tenderar att kosta mer i tid och energi i förhållande till hur mycket de köper.

Det gör att jag räknar med en rätt usel försäljning, förmodligen betydligt sämre än en normal dag i butiken men det känns rätt att vara del av seriegatan och visa att det här är en seriebutik som bryr sig och är intresserad av serier. Dessutom hoppas jag kunna dela ut reklamlappar om vår rea som börjar på måndag. Det hoppas jag ger lite resultat.

Men nu är det dags att plocka ned saker i kartong. Inte för många för vi skall ha plats för de personer som kommer hit och har trevligt i kväll.

1 kommentar:

  1. GRATTIS på 20-årsdagen, Staffars! (Jag hinner tyvärr inte titta förbi på ert födelsedagskalas eftersom jag är mitt uppe i en flytt och håller på att stapla little lulu och maison ikkoku i kartonger.) /Markus

    SvaraRadera