Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

11 november 2008

Godbitar från senaste leveransen

Inte en gigantisk sändning den här veckan men en del album att uppmärksamma. Då jag är oinspirerad idag så tar vi det i alfabetisk ordning. Följdaktligen börjar vi med Alans War av Emmanuel Guibert. En sann historia från första världskriget med väldigt mycket text i. Det är nästan så att det är mer illusterad text än serier. Snyggt och teckninstilen ger mig en liten känsla av Raymond Briggs tecknade verk.

Vi har fått in Darwyn Cooks senaste Batman-album i SC, Batman Ego And Other Tails. Den samlar diverse korthistorier men är som alltid väldigt snyggt tecknad och på tal om det. Fables Covers är en lyxig, väldigt trevlig samling av James Jeans omslag från tidningen Fables. Håkans habegär väcktes något oerhört av den här boken. Så ni får skynda om ni vill ha den för han riskerar att köpa alla ex han kommer åt.

Det kom även in ett par Justice Leauge-historier av intresse. Dels är den totala nördfesteriet Jla vs Avengers som jag huvudsakligen nämner för att det är Kurt Busiek och George Perez som står för manus och teckningar. Sedan så kom den tredje volymen av Justice League International äntligen in. Så länge som jag har väntat på att de skall fortsätta samla den här mycket roliga titeln.

Prince Valiant- Far from Camelot är inte ett Hal Foster-album utan den moderna serien som är skriven av Mark Schulz (Xenoizoic Tales) och tecknad av Gary Gianni (A History of Violence). Ser snygg ut och jag är lite nyfiken på vad de har åstadkommit.

Den bästa tecknade Howard Chaykin-krigsserien sen Blackhawk. Det är vad War is Hell är. Dessutom är den skriven av Garth Ennis så manuset passar väldigt bra dessutom.

Ross Campbells goth-kärleksdrama Wet Moon kom in med sitt fjärde album. Jag är lite svag för den här serien. Till viss del därför det är skönt att se en annan form på kvinnorna som tecknas, inte bara playboy-modeller om man får vara lite fördomsfull.

Slutligen så kom det även in ett par mangor som jag vet att en hel del är intresserade av. Fruits Basket som närmar sig slutet, bara ett par volymer kvar på den serien, samt Your and My Secret.

Utöver detta kom det in mängder av yaoi!

Som vanligt hittar du hela listan över vad som kommit in på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar