Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

27 november 2008

Godbitar från senaste leveransen

Lite svensk till att börja med. Det andra albumet av Daniel Ahlgrens svenska superhjälteepos SH har kommit in. Jag gråter bara i andra Dimensioner fortsätter relationsdramat på den svenska superhjältegymnasieskolan.

Den tredje volymen av James Kochalkas dagborsserie American Elf har kommit in. Mitt minne måste spela mig ett spratt för jag kommer inte ihåg att den numer är helt i färg.

Jeason Pearson är en av de där talangerna som jag önskar kunde göra mycket mera serier. När han är på så är han en helt fantastisk serieskapare. Nu har äntligen ytterligare ett nummer av hans Body Bags kommit in vilket jag tycker att alla som gillar hårdkokta historier skall ta en titt på.

Nyligen talade Alison Bechdel att hon avslutar arbetet med sin serie Dykes To Watch Out For för att arbeta på ytterligare en memoar i stil med Fun Home. Som tur är så passade hennes nuvarande förlag på att ge ut Essential Dykes To Watch Out For Hc som är en "best of"-samling med det mesta av det bästa. Jag har alltid varit svag för den här serien som jag tycker har beskrivit ett USA på ett litet annorlunda sätt. Framför allt är det de sista åren av serien när Bechdel breddade perspektivet något som jag tycker är enormt bra.

Sådant här ser vi för lite av: Isadora Duncan Graphic Biography Hc. Ordentligt tjocka biografier av intressanta personer.

Gilbert Hernandez originalalbum för Vertigo, Sloth dök upp i mjukpärmsutgåva. Jag måste erkänna att jag missade att läsa den tidigare utgåvan men efter att ha läst Speak of the Devil skall jag ta en titt på den här.

Förra årets överaskningshit Umbrella Academy kommer äntligen med sin andra miniserie, Dallas. Har du inte kollat in UC så tycker jag du skall göra det. Påminner i stilen om del trevliga 80-tals indies vilket jag tror att My Chemical Romance-fansen inte uppfattar

Slutligen så kom Previews in vilket innebär att vi gör prenumerantutskicket på måndag.

Som vanligt hittar du hela listan på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar