Staffars Seriers Blog: Novemberkatalogen färdiggenomgången

17 november 2008

Novemberkatalogen färdiggenomgången

Vår genomgång av novemberkatalogen är nu färdig och som vanligt så ger vi ett smakprov därifrån. Den här gången har jag valt ut det som jag ser fram mest emot att få läsa tror jag då Urusawas Monster har varit en glädje att läse varje gång den har kommit. Fast det är inte jag som har skrivit texten utan det är Staffar som står för pennan.

Naoki Urasawa's 20th Century Boys Vol. 1
Creator: Naoki Urasawa
SC, 6x9, 216pgs, B&W $12.99

Viz hade ursprungligen tänkt sig att starta sin nya Urasawa-utgivning med den här titeln, något som fick ändras efter invändningar från Urasawas sida. Den här mangan børjade nämligen efter Monster, och han ansåg att teckningarna hade ändrats såpass mycket med tiden att det då skulle vara en god idé att vänta tills Monster hade gått klart. Fast med tanke på att dom gjordes jämsides under två år så førstår jag inte riktigt varfør man behøvde vänta tills Monster hade gått klart? Jag blev hur som helst en smula besviken då før några år sen då denna titel skøts upp till førmån før Monster, något som INTE PÅ NÅGOT SÄTT ska ses som en bedømning av Monster!
Nåväl, enkelt uttryckt så är det här en vuxnare historia om några vanliga män som räddar jorden från undergång, dock är det inte någon speciellt rak berättelse, tvärtom så hoppar den friskt mellan olika perioder av først pojkarnas och senare männens liv, något som innebär att den här titeln kommer att fungera väldigt mycket bättre om man har møjlighet att bläddra fram och tillbaka i den. Rolling Stones "Jumping Jack Flash" är f.ø. en återkommande referens, även om den oxå har den goda smaken att väldigt tidigt låta några av gossarna spela T Rex' "20th Century Boy" genom skolhøgtalarna! Mm, T Rex...
Fick dessutom pris som bästa serie i Angoulême før några år sen.


Du hittar hela vår genomgång på previewsssidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar