Staffars Seriers Blog

07 februari 2005

Manganyheter

Handlarsajten Internal Correspondent delar ut sina priser för förlag, nytt förlag, årets mangor och händelser. Med undantag för årets mangor (som de delar ut till de bästsäljande Shojo och Shonen serierna och som inte stämmer överens med vår butiks försäljning) håller jag med om resonemangen nästan till 100%. Med tanke på den sista kategorien så är det inte särskilt förvånande att se att CPM säger upp ett antal anställda. De skyller visserligen på att de lagt över distributionen till ett annat bolag men jag tror det är ett tecken på att mangamarknaden håller på att bli tuffare och att de stora bokhandelskedjorna tittar betydligt nogrannare på vad de faktiskt har sålt av de olika förlagen och förutom en del Yaoi-titlar har de faktiskt inte haft någon större titel.

Skojigt att se att Buster förnyar sig. De är första svenska tidning att plocka upp en reguljär pseudo-manga av Åsa Ekström. Helsingborgs Dagblad har en artikel om det hela.

Det kommer äntligen en ny mangaantologi till den amerikanska marknaden. Viz kommer att lansera Shoujo Beat som det iofs ryktas om kommer att vara mycket lik Animerica Extra. Jag väntar dock tills dess att jag ser vad den kommer att innehålla innan jag ropar högt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar