Staffars Seriers Blog

08 februari 2005

Seriehandlare i knipa

Och nej, det är inte oss det handlar om utan Gordon Lee i Rome, Georgia som under Halloween delade ut serietidningar i sin butik istället för godis. Tyvärr så råkade en tidning från Alternative Comics följa med och i den fanns ett avsnitt från ett ännu inte utkommet album som bl.a. handlar om det första mötet mellan Picasso och Braques där Picasso råkar vara naken.

Det är helt klart att ett misstag att tidningen fanns med bland det som delades ut men det hindrade inte föräldrarna till det än så länge okända barnet (framför allt barnets ålder vilken kan vara från 2-4 år till 17) att anmäla det hela till polisen vilket ledde till Gordon Lees arrest dels för försäljning av obsent material till minderåriga samt för distribution av material med nakenhet i. Kort sagt det är rätt löjeväckande saker. Vad som är värre är att han faktiskt riskerar 1-3 års fängelse på grund av detta. Något som jag finner helt ofattbart.

Tom Spurgeon har en väldigt bra redogörelse för det hela på Comicon Pulse. Den första kommentaren är också klockren när det gäller att missuppfatta det hela. Att någon tecknar en seriefigur naken innebär inte att den är pornografisk något som det till och med finns domstolsutslag från US Supreme Court på. Peter Davis Blog har också en fin diskussion där censurivrare inte vill förstå vad problemet är.

Om du vill skänka pengar för att hjälpa till så går det alldeles utmärkt att skänka pengar till Comic Book Legal Defense Fund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar