Staffars Seriers Blog

02 februari 2005

Manganyheter

Ironcat bites it

Ironcat meddelar på hemsidan att de upphör som bolag något som inte direkt kommer som en överaskning då de inte direkt rosat marknaden med nya produkter. Förlaget bildades när Antartic Press beslöt att upphöra med sin mangautgivning. Tyvärr plågades deras utgivning av dåligt tryck och dålig engelska vilket gjorde deras album svårsålda. När Tokyopop-revolutionen med 10-dollarsalbum kom så drog de formatet på sina album men inte priset lika mycket något som gjorde deras album ännu mer svårsålda. Med det sagt så publicerade de en av mina favoritmangor: Futaba-Kun Change som var en Ranma-variant med en lite mer realistisk ton mitt i all galenskap. Andra titlar som de publicerade var Vampire Princess Miyu och första albumet av Megatokyo.

Viz slås samman med annat bolag

Kanske lite sent att anmäla det nu men en av de tyngsta mangautgivarna i USA Viz har gått ihop med ett bolag specialiserat på att licensera ut manga & animéprodukter över hela världen. Båda bolagen ägs av det enorma japanska förlaget Shogakukan. Det som är okänt och som intresserar mig lite är att Viz är delvist ägt av ett annat japanskt förlag Shueisha vad det nu kan betyda för framtiden.

Shonen Jumps upplagesiffror

Manga News Service uppger att Shonen Jump säljer omkring 3.2 miljoner exemplar per nummer i Japan och omkring en tiondel av det i USA (350.000) vilket är en tredjedel av det mål de satt upp för försäljningen i USA. De uppger också att den svenska upplagan är nästan en tiondel av den amerikanska (30.000) medans den tyska motsvarigheten säljer omkring 140.000. MNS är för övrigt en sajt att hålla ögonen på när det gäller manganyheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar