Staffars Seriers Blog: Avsaknad av bra affischer

26 maj 2008

Avsaknad av bra affischer

Jag ägnade lite tid och kärlek åt vårat skyltfönster idag. Tog bort och la till och flyttade om lite i vår skyltning. Framför allt så ändrade jag de två affischer som vi har i ovanfönstret. Det är lite bökigt att komma åt där. Dels måste man rensa skylten så att man kommer in med en pall eller stege och så är det inte särskilt bekvämt. Nu var det verkligen två gamla trotjänare som har suttit uppe alldeles för länge som fick stryka på foten. Jag tog bort Donjon-affischen och något vi fick vid lanseringen av Yu-Gi-Oh i Sverige (som sagt vi byter inte de här affischerna särskilt ofta).

Det var dock svårare att hitta något att ersätta dom med då vi får rätt usla affischer, billigt kommersiellt skräp som ser ut som dåliga tidningsannonser ungefär. Vi får en del bra och snygga också huvudsakligen från DC men de har fel format för vårt fönster utan passar betydligt bättre bredvid nyinkommetstället. Nu blev det en affisch för Hjälp som redan nu är gammal och så beskar jag en affisch för Adrian Tomines Short Comings problemet där att den har vi haft i dörren en längre tid så nu behöver vi byta ut dörraffischen också men det är lättare då det är större yta. Det smartaste jag gjorde tyckte jag själv var att beskära dust covern till en av Complete Peanuts-volymerna (vi hade fått extra, inga album skadades i tillverkningen av den affischen).

Det stör mig oerhört att vi har så svårt att få bra affischer. Jag skulle hemskt gärna sätta upp en för Yotsuba, Death Piglet, Medley, Anima eller för den delen Optimal-utgivningen, eller något annat aktuellt svenskt album men de existerar inte egentligen. Så se det här som ett litet upprop till alla som publicerar seriealbum på svenska. Ge oss en affisch (snygg, ren och säljande) så sätter jag upp den och gör reklam för ert album (i åratal)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar