Staffars Seriers Blog: Maj är ingen bra månad för seriehandlare

21 maj 2008

Maj är ingen bra månad för seriehandlare

En av de få amerikanska kollegor som jag har haft kontakt med, Rory Root, gick bort i dagarna i komplikationer efter en bråckoperation. Rory var en gentleman ut i fingerspetsarna, positiv och välvillig och till skillnad från flera av sina kollegor så saknade han hävdelsebehov vilket gjorde att han tyckte om att prata med alla. Från vad jag kunnat bedöma så var han den seriehandlare som flest personer respekterade och då menar jag allt från kollegor till serieskapare till förlagsfolk till bibliotekarier till vanliga läsare.

Hans butik, Comic Relief i Berkley; California, har under många år varit en inspiration för vart jag vill komma med Staffars. På något sätt fanns det ett släktskap i attityden till serier och serieförsäljning mellan oss även om jag är den första att erkänna att Comic Relief är den bättre butiken i det sammanhanget. Det är en stor besvikelse att jag själv aldrig fick komma dit och skaka hand med honom och förhoppningsvis sitta och prata över en bit mat. Det glädjer mig att butiken kommer att leva kvar och med tanke på vilken vikt Root satte på att träna sin personal och dessutom instiftandet av enkla men goda rutiner för allt gör att jag tror att den kommer att leva länge utan honom. Det är hans livsverk värt.

1 kommentar:

  1. Jag var där när vi besökte San Francisco 2003, men Rory var inte på plats då. Det var en väldigt fin affär med stort utbud. Bilder från affären finns här http://www.flickr.com/search/?q=comic+relief+berkeley&ss=2

    SvaraRadera