Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

22 maj 2008

Godbitar från senaste leveransen

efter en alltför kort vistelse i japan (som jag skrivit lite om här) så är jag tillbaka i selen med allt vad det heter av leveranser och annat. Håkan har skött butiken exemplariskt och skall ha ett stort tack.

Det är en mager leverans som hälsade mig välkommen tillbaka till verkligheten men lite kul saker fanns det i den

Pendragon Gn Merchant Of Death är ännu en adaption av en fantasyroman till serier men den här gången är adaptionen gjord av Finder-skaparskan Carla Speed McNeil vilket gör den oerhört intressant och den ser väldigt mycket ut som en Finder-historia vilket får mig att vilja läsa den här boken.

För er som vill veta mer om Hellboy-världen så har Dark Horse släppt Hellboy Companion Tp som innehåller väldigt mycket information om skurkar och annat.

Jag känner inte till Prisoner Of The Stars Tp eller dess skapare Alonso Font men när jag bläddrade i den blev jag väldigt sugen på att läsa den. Det här påminnde väldigt mycket om sådant som Horst körde i Tung Metal och teckningsstilen påminner väldigt mycket om Jean Girouds med lite Altuna inslängd. Känns riktigt kul att få läsa något nytt i den här SF-genre, det var några år sedan sist.

En annan bok som jag blev väldigt sugen på att läsa trots att jag inte känner till något var Dash Shaws Bottomless Belly Button som är en 720 sidor tjock tegelsten. Riktigt spännande ser den ut att vara dessutom.

Fast när vi ännu är inne på nostalgi så måste jag givetvis ta upp Jules Fieffer Explainers Hc som är den första volymen av hans klassiska Village Voice-serier. Den här volymen täcker 1956-66 och är mycket läsning för pengarna. Dessutom kan man säga att Complete Peanuts 1967-68 är lite av en systerserie (eller är det tvärtom) . Vi har i alla fall äntligen lyckats hitta ett ställe så att vi kan få den bokserien i någorlunda tid så nu skall det rulla på enligt Fantagraphics utgivningsschema.

/Staffan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar