Staffars Seriers Blog: FRA- varför så tyst från näringslivet?

13 juni 2008

FRA- varför så tyst från näringslivet?

Jag har liksom många andra blivit rätt oroad av den nya FRA-lagen. Det är dock en röst jag saknar i debatten och det är Svenskt Näringsliv och storföretagen. Vad tycker de om att all deras internkommunikation rutinmässigt kan avlyssnas? Att potentialen för industrispionage ökar mångfalt? Det går ju inte att komma ifrån att när det finns spännande information att tillgå så är det ytterst svårt för nyfikna personer att titta på den. Det skulle vara ytterst intressant om någon journalist ringde upp Asea, Ikea, Volvo etc och frågade deras informationsansvariga om deras åsikt i frågan.

För övrigt kan jag bara hoppas att den riksdagsman som jag personröstade på, just för att han verkade ha ryggrad och stod upp för de små mot de stora, verkligen visar sig ha ryggrad. Man kan väl alltid drömma om att politiker inte gör en besviken, va?

Emma stå på dig! Du har gjort ett fantastisk bra jobb och bloggbävning är bara förnamnet.

3 kommentarer:

 1. utländska myndigheter genomför redan industrispionage mot svenska företag på det sättet.

  SvaraRadera
 2. Hmm?
  Internkommunikation är ju just intern, tack vare bland annat egnaicke-publika nätverk, utbrett bruk av brandväggar och inte minst IDS system som ser till att (förhoppningsvis) bara "rätt" trafik skall passera. Särskilt sistnämnda lär reagera på nya protokoll/program/annat i nätverket som det inte begärts tillstånd för att få använda.
  Så jag ser inte direkt hur trafikavlyssning skulle påverka den interna trafiken ?
  Vilket möjligen också kan vara bidragande faktor till näringslivets nuvarande ointresse för sakfrågan.

  SvaraRadera
 3. Webbmejl, mobilmejl kan alltid avlyssas, och all interkommunikation är inte intern hela vägen. De flesta företag har väldigt dåligt säkerhetstänkande.

  SvaraRadera