Staffars Seriers Blog: Godbitar från veckans sändning

16 juni 2008

Godbitar från veckans sändning

Hejsan,

Sen leverans i fredags gjorde gör att den här uppdatering blir sen lite vilket är extra tråkigt då det är en hel del riktigt skojiga serier i den här sändningen. Fast innan jag går igenom det så vill jag påminna om att vi håller stängt midsommarhelgen, dvs fredag och lördag. Öpnnar som vanligt igen på måndag och kommer sedan att ha öppet hela sommaren. Inget semesterstängt här inte.

Förseningen har varit bra på ett sett då jag har för en gångs skull hunnit läsa några album innan genomgången och det gillade jag.

Den här sändningens stora album är utan tvekan Gerard Ways Umbrella Academy Apocalypse Suite vars försäljning i tidningsform förvåade oss. Jag fick aldrig en chans att läsa ut serien då de tog slut i ett. Nu har jag iofs bara börjat på det men jag gillar det jag läst. Lite superhjältevarning men de frångår konventionerna rätt mycket och framför allt så överbefolkar de inte serien med en massa personer med superkrafter.

Vinyl Underground Bk 01 Watching The Detectives är en ny Vertigo-serie som blandar deckargenren med lite övernaturligt. En hel del sleze ingår i mixen också på ett rätt oskyldigt men utan att man irriterar sig på skenheligheten, tänk mer Warren Ellis än amerikanska tv-serier. Teckningarna är väldigt trevliga i en stil som påminner väldigt mycket om Philip Bond och så kan tecknaren London som serien utspelar sig. Om man se det i relativa serietermer så kan man säga att det här är som om Hellblazer hade varit påhittad av Grant Morrison snarare än av Alan Moore.

Burnout är det senaste Minx-albumet (DCs imprint för tonårstjejserier). Det har varit en rätt bra standard på det hela och det här albumer tillhör kanske inte de högsta höjderna men som en liten moralitetsbok med en ytterst välbehövlig twist fungerar den. Gillade också att den både fungerar som komplett verk och som en öppning för fler böcker. Skulle vara intressant och se om de kuune utveckla huvudpersonen mer.

Jag fick oerhörda nostaligivibbar av Green Manor Bk 01 Assassins & Killers kanske inte till innehållet (små deckarhistorier, ett par sidor långa) som konceptet. Det var en fransk-belgisk serie av den gamla skolan. Mycket klassisk teckningsstil och även om det var mord och ond bråd död så var det ändå rätt snällt snarare än gore.

Ett synnerligt prisvärt album är IDWs utgåva av Little Orphan Annie. 380 kr för över två års seriestrippar är ett fynd. Albumet har dessutom samma format som deras helt fantastiska utgåvor av Terry the Pirates.

Som vanligt hittar du hela sändningen på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar