Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

25 juni 2008

Godbitar från senaste leveransen

Nästan alla delar av Previews kom in den här veckan. Adult-katalogen och orderbooken saknas så vi får se om det blir prenumerantutskick på måndag eller om vi väntar yttligare en vecka.

Först ut är för en gångs skull inte något amerikanskt album utan en svensk kulturgärning. Egmont ger ut Franquins Spirou i fina välmatade samlingar. Två böcker har kommit än så länge och det är rätt kul att se utvecklingen. De är relativt dyra 290 kr/st men oj så skoj att få tag på dom.

Om vi går över till det amerikanska så måste jag nog börja med att nämna All Star Batman & Robin av Frank Miller och Jim Lee. Jag måste erkänna att jag har inte full koll på om det här är en parodi eller om det är ett försök till en grim och gritty Batman-historia. Är det en parodi är det rätt skoj, är det seriöst är det parodiskt.

Brian Woods (och Becky Cloonans) Demo flyttar från Ait/Planet Lar till Vertigo och de gör om samlingen något. Större format men något sämre papper. Gillar du DMZ så är detta något som du skall titta på. Mer för känslan än för innehållet.

En av våra stora favoritserier de senaste åren, Ex Machina, får en fin deluxe utgivning med hårda pärmar och lite större format. Serien handlar om den enda personen som fått superkrafter och som hjälpt till att stoppa 11 september. Vad som gör den här serien så trevlig är att den frångår allt vad superhjältekonventioner heter och istället så demaskerar superhjälten sig och istället blir borgmästar och det är utifrån hans jobb som borgmästare som historierna utspelas.

Det är skönt att se att NBM fortsätter ge ut fler album av Larcnet. Det första Ordinary Victories-albumet var en trevlig bekantskap så jag ser hemskt mycket fram emot att få läsa What Is Precious.

Som vanligt hittar du hela listan på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar