Staffars Seriers Blog: Bra betalt för gammal Ank-filé

02 juni 2008

Bra betalt för gammal Ank-filé

105.600 gick Kalle Anka 1/48 i Traderas auktion. Kul att de lyckades få ut ett så bra pris för den. Serieauktioner på nätsajter brukar annars ge rätt dåligt resultat. För mycket som erbjuds och för få som bjuder men det här visar att om man har något riktigt eftertraktat så kan man få bra betalt för det. Problemet är väl att nu kommer vi få hur många frågor som helst om serier som folk har drällande i byrålådan eller på vinden. Händer alltid i samband med sådana här artiklar. Bara att börja in ett nytt tonläge på "nej, vi handlar inte med begagnat" eller så kan vi kanske börja med att hänvisa till Tradera istället och låta folk upptäcka hur lite folk är villiga att betala för begagnade serier.

Dn har givetvis följt upp det hela och en sak sticker ut i artikeln. De citerar säljaren som säger att en Kalle Anka i det här skicket värderas till 89.000. Intressant nog är det exakt den summa som det här exemplaret såldes för förra gången det var till salu. Av det kan vi lära oss att värdering av serietidningar är inget som man skall bry sig alltför mycket om. Det som du är villig att betala för den är vad som är intressant inte hur mycket något har sålts för en gång i tiden.

2 kommentarer:

 1. Okunnigt. Det finns inga kända försäljningar för 89.000 kr. Senast en snygg 1/48 såldes på tradera var 2004 för 104.000 kr.

  Det högsta pris som betalat är 178.500 kr 1999.

  Läs mer om Kalle-priserna på www.seriesam.com, som har en snyggare Kalle 1/48 till salu för 250.000 kr.

  SvaraRadera
 2. Klart jag är okunnig, jag sysslar inte med försäljning av gamla tidningar. Mitt intresse i den här auktion kom enbart för att jag blev uppringd av Tradera om det.

  Uppgiften om 89.000 hämtade jag ifrån den här artikeln och jag får skämmas över att jag läste för snabbt och blandade ihop försäljningen av det sk Laholms-exemplaret på 80-talet med det aktuella numret.

  Tack för uppgifterna om vad andra 1/48 har sålt för fast jag är

  SvaraRadera