Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

16 december 2008

Godbitar från senaste leveransen

Det är en mangavecka det här. Inte kanske så många nya titlar utan mer äldre som äntligen kommer med nästa del som Battle Angel Alita- Last Order & Excel Saga. Jag vill även passa på att nämna Rumiko Takahashis One Pound Gospel som äntligen kommer med sin upplösning. Måste varan nästan 10 år sedan senaste delen kom ut. Det är en corny kärlekshistoria mellan en nunna och en boxare och tydligen så har de gjort en animé på den nyligen vilket är skälet till att hon avslutade mangan. Nu hoppas jag på att de skall göra ny animé på Mermaid-sagan så vi får fler historier där.

Hellblazer har nått nummer 250 vilket firas med ett extra tjockt nummer där bl.a. Jamie Delano, Dave Gibbons och nya reguljära manusförfattaren Pete Milligan skriver en kortare historia.

Knut Larsson har kommit ut med ett helt nytt album, Krokodilstaden, som ser väldigt spännande ut. På tal om saker som ser spännande ut så måste jag nämna The Lagoon av Lilli Carré som stilmässigt jag tycker påminner en hel del om Charles Burns. Även innehållsmässigt tycker jag att det verkar finnas beröringspunkter med exempelvis Black Hole.

Vi fick in Silverfish, David Laphams originalalbum för Vertigo, i mjuka pärmar den här veckan dessutom.

Innan vi slutar för dagen så vill jag lyfta fram ett par saker från "åter i lager"-delen. Maka-Maka är en väldigt uppmärksammad yuri dvs en manga om tjejer som tycker om tjejer. En sak som är lite udda med den är att den är i färg vilket de allra flesta mangor inte är. Mary Perkins on Stage är den andra titeln jag vill uppmärksamma bland det som har kommit in på nytt. Det är en klassisk dagspresserie som är tecknad i en väldigt realistisk stil. Historiemässigt så påminner det hela om de radiodramer som sändes under samma tidsperiod. Det som senare utvecklades till att bli soap operas.


Som vanligt så hittar du hela listan över det som kommit in på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar