Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

31 december 2008

Godbitar från senaste leveransen

Vi håller öppet idag även om jag förväntar mig en rätt lugn dag som mest kommer att gå åt att avsluta en del pappersarbete för året.

Den här veckans sändningar innehåller två veckors sändningar. Dels den som damp ned dagen innan julafton och den som damp ned dagen innan nyårsafton. Inte så stora men väldigt välmatade sändningar som vi kommer ta i alfabetisk ordning för att lättare hålla reda på saker och ting.

Det blir en serieklassiker som vi börjar med. American Flagg Definitive Coll Bk 01 av Howard Chaykin är en billighetsutgåva av deluxe hard covern som kom tidigare i år. För att få ned priset har de delat upp innehållet i två böcker med den andra planerad att dyka upp senare i vår.

Drawn & Quarterly har en näsa för väldigt snygga böcker och Baloney Gn är är inget undantag. Det är mer av en illustrerad bilderbok för vuxna än serier som Pascal (White Rapids) Blanchet har åstadkommit men den ser spännande ut i sin 40-talistiska rena teckningsstil.

Den största boken alla katogier är nog Kramers Ergot Hc Vol 07 som är minst en meter hög och en 70 centimeter bröd. Känns lite synd att den är inplastad för jag är nyfiken på innehållet.

Cinebooks skojga satsning på europeiska mainstreamserier med lite vuxnare innehåller fortsätter med Lady S Bk 01 Heres To Suzy. Jag är rätt glad åt den här satsningen då den fyller ett visst tomrum som jag haft de senaste åren. Enkel, bra underhållning som lite balans till det den våg av litterära serier vi sett.

Dean Motter återupplever Mister X i en ny miniserie från Dark Horse som inte var helt dum. Kul att se att det konceptet fortfarande håller.

Fruits Basket är förmodligen den mest framgångsrika shoujo-mangan sedan Sailor Moon. Nu har Phantom Dream dvs den manga som Natsuki Takaya gjorde innan framgången börjat komma ut från Tokyopop. Kan vara värt att kolla upp för för dig som är ett fan av FB.

På tal om manga så har vi ett ny bok från Jiro Tanuguchis penna. Quest For Missing Girl har varit en stor framgång på kontinenten och något som jag ser oerhört mycket fram emot att få sätta mig ned och läsa. Den är dessutom komplett i en volym vilket är något som jag saknar lite i mangautgivningen.

Why I Killed Peter Gn
av Olivier Ka och Alfred är en mörk historia om en man som konfronterar den präst som utnyttjade att han var 12 år. Mycket tid går att beskriva olika upplevelser under de år som var mellan händelsen och konfrontationen. Jag måste säga att hela historien är väldigt känsligt illustrerat så att man hela tiden har en bra distans till vad som beskrivs.

Slutligen har vi Vinyl Underground Bk 02 Pretty Dead Things som är Hellblazer om Grant Morrison hade hittat på den. Jag blev väldigt förtjust i den första boken som jag tycker var en riktig energikick. Kanske för att det var en av få vertigoserier som påminde om de serier som Vertigo gav ut en gång i tiden.

Som vanligt hittar du allt på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar