Staffars Seriers Blog: Summering av året 2008

31 december 2008

Summering av året 2008

Skall se om jag kan sammanfatta bloggåret som alla andra fina bloggare har gjort. Känns lite skoj att göra ett bokslut över 2008 så att vi kan börja se fram emot 2009 året då allt skall hända. Det som jag först och främst noterar jag att det är två regelbundet återkommande typer av postningar som förekommer året igenom. Dels så går jag igenom vilka godbitar jag noterat i veckosändningen och dels så går vi igenom Previews och lägger ut ett smakprov därifrån.

Januari: Började med en massa önskningar för det nya året samt utmanade en del att komma med egna önskningar. Skall gå igenom resultatet för det nästa år. Vi hade även en minirea, blev omnämnda av kvaak.fi. Jag försökte skapa en debatt om förlagens försäljning på mässor även här i Sverige. Gav även ett par lästips.

Februari: Inleddes med att jag åkte till Gran Canaria på semester och lämnade butiken i Håkans händer. Nosade upp att Yotsuba&! skulle komma ut på svenska och Stan Sakai till SPX. Blev även en liten minidebatt om begreppet yaoi.

Mars:Min födelsemånad som det här året nog innehöll min absolut roligaste födelsedag sedan jag skrikandes fördes ut i den här världen. Ett av mina mest lästa inlägg det här året blev min genomgång av citys seriesida. Det visar sig att det lönar att kommentera andra människor blogginlägg, vem kunde ha listat ut det. Jag svarade på en del ofta ställda frågor i butiken, blev hånad av Håkan pga att jag kan viktiga saker samt uttryckte min glädje över att Jerry Siegel vann en seger i kriget kring Stålmannen.

April: Fick besök av en gammal kund som visade sig vara en kändis numera. Vi sänkte priset då dollarn sjönk på ett trevligt sätt. Skitväder sänkte försäljningen (något som nog varit ett tema hela det här året tror jag). Jag redde ut begreppet kring vad jag ansåg var fansin efter att jag oavsiktligt förolämpat Lisa Medin. Passade även på att tacka Optimal Press efter att ha fått deras SPX-serier i tid. Kändes bra att kunna göra det efter mitt gnäll i den debatt jag försökt starta i januari. Det var SPX och det var den bästa hittills.

Maj: Åkte iväg och hade en fantastisk tid i Japan. Blev inte så mycket bloggat men noterade i alla fall Rory Roots bortgång i samma månad som Robert gick bort i. Jag hade gärna träffat Root och pratat seriehandlari. Vi blev uppmärksammade i Södermalmsnytt. Jag uppmärksammade saknaden av affischer från svenska förlag.

Juni: Blev uppringd av Tradera angående en auktion på första numret av Kalle Anka & Co. Mangarevolutionen fick hicka i och med Tokyopops omstrukturering. Galago gjorde en liten succé i Japan. Gladdes åt att jag inte visste allt om att köpa in serier utan hade blivit uppmärksammad på en serie via DNs kulturdel av alla ställen.

Juli: Släppte nyheten att Roberta Gregory skulle komma till Pride-festivalen. Drabbades av sommarstiljten samt gick på semester.

Augusti: Vi firade 20 år på Bellmansgatan, hade rea därför med 20% i 20 dagar. Var med på ett regnigt bokbord samt undrade varför urhunden dröjde så länge.

September:Inleddes med en baksmälla efter jubileumsrean. Dollarkursen började sitt enorma fall. DN på Stan guidade runt om Mariatorget och nämnde oss samt resonerade kring begreppet kvalitetsbutik som vi försöker etablera om oss själva. Seriefrimärken blev på tapeten med ett rätt bra urval av skapare som fick vara med. Det näst mest lästa inlägget för året var min fördjupning av något som Bud Grace sa i DN. Seriefrämjandet berättade äntligen om vilka som fick 2007 års urhund. Jag gladdes lite över att det skulle komma en ny seriekatalog. Jag gnällde en del på att småförlagen särbehandlade nätbokhandlarna samt gjorde en av mina större tabbar då jag outade en obetänksam serietecknare för en förseelse i butiken. Har raderat det jag skrivit och tecknarens ursäkt för jag finner ingen anledning att rota i det efter det.

Oktober: Åkte till Japan för andra gången vilket gjorde att det blev väldigt få blogginlägg den månaden. Men jag påmindes om 90-talet när vi var tvungna att höja vår dollarkurs.

November: Vår ljusskylt var släckt och sedan tänd igen. Jag släppte nyheten om att Galago görs om. Det var en månad med dåligt väder dessutom.

December: Vi hade en Galago-happening som jag glöm att skriva om annars var det julkalendern som gällde.

Hmm, vet inte om någon annan jag tog mig igenom hela det här blogginlägget men för mig var det i alla fall intressant. Jag noterade att andra halvan av året var rätt trist egentligen. Jag vet vad det beror på och skall väl se om jag inte kan spotta upp mig under de närmaste månaderna. Tror inte jag kommer vara ledig lika mycket under 2009 som 2008.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar