Staffars Seriers Blog: Godbitar från veckans sändning

03 december 2008

Godbitar från veckans sändning

Ännu en vecka, ännu mera serier. Vi börjar som traditionen bjuder de senaste veckorna med ett par svenska album. Dels så har vi fått in Arne Anka 7 - Ner med monarkin som jag misstänker att en hel del personer har väntat på. Sedan så har Knut Larssons nya album Krokodilstaden anlänt. Knut har en fantastisk teckningsstil, mycket unik och mycket bra. Jag ser oerhört mycket fram emot att läsa det här albumet i helgen.

Först ut bland de amerikanska är en rätt intressant kanadensisk bok. Drop-In Gn är självbiografisk historia om en person som jobbar på ett art center för ungdomar. Det han beskriver är mötet med ungdomarna och det arbete som de gör där. Imponerande att folk ställer upp och gör sådant tycker jag.

Fight Or Run 1 är en serietidning som tillhör den litterära/independent delen av serieutgivningen, utgiven av Buenaventura Press. Jag blir alltid glad när jag ser att det kommer nya alternativtidningar av det här slaget. Känns som om det behövs väldigt mycket något billigare altenrativ till seriealbumen och så hoppas jag på en regelbunden utgivning vilket också behövs.

Det är mycket art spiegelman just nu. Först fick vi in Breakdowns och nu Jack And The Box Gn som är en av hans barnböcker. Jag har gillat de tidigare som han har gjort. Mycket lekfulla i formen och allmänt roande.

Darwyn Cooke är en fantastisk serietecknare med väldigt rena teckningar och en härlig tuschlinje. Den senate tiden så har han ägnat sig åt att göra nya Spirit-serier som jag tycker har varit väldigt kul att läsa inte minst för att Cooke är en bra berättare. Inte lika genialt som Eisners när han var som bäst men definitivt lästvärt. Spirit Bk 01 är som sig bra det första av materialet i en billigare mjukpärmsutgåva.

Slutligen så har en av mina favoriter bland sf-serierna kommit in. Wasteland Bk 03 Black Steel In The Hour Of Chaox, Mad Max möter Dune har jag beskrivit den som och jag rekommenderar alla som gillar de två att kolla in serien.

Som vanligt hittar du alla titlar på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar