Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

09 juli 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Den här veckan finns det tre stycken riktiga höjdare med i leveransen som var väldigt mäktig i form av skoj serier.

Höjdpunkten för mig var David Mazzuchellis Asterios Polyp som nu övertagit första platsen från A Drifting Life i min personliga topplista över årets album. Ett fantastiskt verk som inte kunnat göras i någon annan form än som serieroman. Jag skall skriva en lite mer ingående recension senare om den men ni kan vara lugna för att den här självklart kommer att komma med på höstens läsecirkel då det finns en hel del att säga om det.

Peter Bagge är alltid efterfrågad och nu kommer en samling med hans serier från Reason Magazine, Everybody Is Stupid Except Me & Other Astute Observations. Jag har bara bläddrat i den men kan lätt observera att Bagge är lika rolig som förr men att ordbajseriet är nästan värre än hos Rocky i dess värsta stunder vilket gör den lite jobbig att läsa. Inget att sträckläsa med andra ord utan något att ta en eller två reportage per kväll verkar vara bästa lässättet.

Den mycket framgångsrika och populära Vertigo-serien 100 Bullets kommer med sin trettonde och sista del. Konspirationer, ond bråd död och allt får sin förklaring i en salig blandning. För de av er som gillade Gängkrig 145 och vill läsa något mer i genren är det här en av de saker som ni borde ta en titt på. Fast givetvis inte upplösningen utan börja från början.Vi har två stycken mediaadaptioner som verkar rätt skoj, dels en av mina absoluta tv-favoriter just nu, Chuck, som fått en miniserie som nu blivit samlad. Jag har bara bläddrat i det men det verkar som om man kommer att känna igen figurerna från serierna i den. Den andra är Clint Eastwood-western,Man With No Name Bk 01 Sinners & Saints som är en mycket lyckad adaption. Det enda att klaga på möjligtvis är att den namnlöse pratar lite för mycket men replikerna är rätt och man kan höra Eastwoods röst säga dom, historien är som från en Leone-film, referenserna till filmerna är bra och teckningarna funkar bra. Det är bara att sätta på soundtracket från filmerna och börja läsa.


Bland mangorna har vi en början och ett slut. Evangelion berikas med ytterligare en mangaserie i och med Shinji Ikari Raising Project Bk 01. Den här versionen är baserat på den alternativa värld som vi fick se i sista tv-avsnittet. På tal om det sista så fanns Fruits Basket Bk 23 bland veckans sändning. Lite tråkigt att något så populärt tar slut men samtidigt lite skönt att serien verkligen tar slut. Det tycker jag är en av de bästa sakerna med manga. Det är väldigt lite som bara fortsätter i all oändlighet.

Jag gillade verkligen Jeff Lemires Nobody som är ännu en i raden av kvalitativa och nyskrivna serieromaner från Vertigo. Lemire är mest känd för hans Essex Country trilogi som utspelar sig i en småstad i norra nordamerika. Den här gången kommer den osynliga mannen dit. Även om det är hans historia som berättas så låg min behållning i hur livet i byn skildras. Definitivt rekommenderad.

Superman Whatever Happened To Man Of Tomorrow Hc är en deluxe-utgåva av Alan Moores avslutning av Silver Age-Stålmannens historia. Väldigt kul och underhållande med det som Moore tänker ut som avslutning för några av Stålis mer klassiska skurkar och för den delen om Stålmannens egna öde.

Som vanligt finns allt inlagt i webbshoppen och på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar