Staffars Seriers Blog: Nyheter från San Diego

23 juli 2009

Nyheter från San Diego

Nyheterna från stora seriemässan i Sand Diego börjar droppa in och än så länge är det tre stycken rätt stora saker som jag noterat. Det kan iofs ha kommit ett par superhjältenyheter men det räknar jag med att grabbarna på Shazam kommer att ta hand om.

* Dan Clowes byter förlag till Drawn & Quarterly och överger Eightball

Tidigare har han (mestadels) först publicerat sig i sin egen Fantagraphics-tidning Eightball för att senare samla dom i bokform och de senaste böckerna kom båda från Pantheon om jag inte minns helt fel (kan bara vara en, lite osäker). Att han flyttar till D&Q är intressant och han passar mycket väl in i deras katalog av väldigt estetiska serier.

* Jeff Smith skall göra fler Bone-serier.

Jag antar att det här innebär att RASL inte säljer så bra. Den nya färgutgåvan av Bone har dock sålt multum vilket kan vara ett av skälet. Det som är intressant med det är är också att han väljer att plocka in Tom Sniegoski som tidigare samarbetade med Smith på Stupid Stupid Rat Tails-boken. Jag var väl inte helt såld på hans manus som jag tyckte var lite för energiskt för att vara riktigt bra men det kan också vara ovana med att läsa hans version av Bone.

* Bob Schreck blir redaktör på IDW

Det här är betydelsefullt i perspektivet att Schreck är en mycket respektabel redaktör som har gedigen erfarenhet efter att ha jobbat på Dark Horse, startat Oni Press och nu senast varit huvudansvarig för Batman-universumet (innan det kajkade ihop). Han är oerhört populär bland serieskaparna och har bland annat jobbat väldigt nära Frank Miller. Tillsammans med Scott Dunbier har nu IDW ett verkligt superteam av redaktörer och kommer förmodligen etablera sig som det tredje största serieförlaget i USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar