Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

15 juli 2009

Godbitar från den senaste leveransen


Vi börjar med Swallowing The Earth som är en historia som utspelar sig under 60-talet och som kommer från "the God of manga" Osama Tezuka. En succubus hotar det patrikala samhället. Detta är ytterligare en av de mycket tjocka kompletta Tezuka-verken fast den här gången från en utgivare som vanligtvis ger ut yaoi. Kul iniativ som jag hoppas banar vägen för mer klassikerutgivning hos dom.

Superman And The Legion Of Super-Heroes är en mycket underhållande Stålmannen möter Rymdens Hjältar-historia. Skriven av nostalgiskern Geoff Johns och tecknad av en av mina stora favoriter Gary Frank som jag tycker kan jämföras med Frank Quitely.

Garth Ennis har äntligen lyckats övertalas till att släppa Preacher i hårda pärmar. De passar även på att formatera om böckerna något så att den första boken innehåller de första 12 numren. Trevligt för de som inte har boken på annat sätt och som jag upptäckte nyligen så håller serien för att läsas om så det kan vara värt att kosta på sig inbundna album av det skälet.


Vi får en uppföljare till Palomar i Luba HC som samlar tre stycken Luba-album i en tjock härlig volym. Det är dock lite irriterande att de minskat ned formatet något så att de två böckerna inte har samma storlek men med det sagt så är detta en otroligt maffig samling.


Alan Moores "intellektuella porr" Lost Girls samlas i en enda tjock inbunden volym. Till skillnad från den första utgåvan som var tre volymer i en slipcase som nog är lite lättare att läsa pga vikten. Den stora volymen ser dock rätt snygg ut måste jag erkänna.

Jeff "Bone" Smith har gjort en charmig liten barnserie som heter Little Mouse Gets Ready. Historien är av det enklare slaget men Smiths möss är rätt charmiga och det är faktiskt rätt ont om serier för små barn.


För att vara lite wild and crazy så tar vi rekommendationerna i omvänd bokstavsordning.
DC samlar Neil Gaimans Batman Whatever Happened To The Caped Crusader Deluxe samt vad som verkar vara alla andra Batman-historier av honom som är av varierande karaktär. Jag vill minnas att jag gillade korthistorien från Black and White medans Secret Origins-historierna är lite svagare.

Slutligen så här äntligen Astro City The Dark Age Bk 01 kommit in. En av de stora superhjälteserierna från 90-talet lever fortfarande om än den inte är lika populär som den var då. Fast med tanke på hur få kvalitetsserier det fanns i superhjältegenren så är det kanske inte så konstigt.

Som vanligt finns allt inlagt i shoppen och på vår nyinkommet-sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar