Staffars Seriers Blog: Lästips i sommarvärmen

17 juli 2009

Lästips i sommarvärmen

Här är lite intressant läsning på olika bloggar och krönikor i väntan på att jag skall hitta mer tid att blogga på.

Rich Johnston har ett par skoj genomgångar om serier som utlovas med pompa och stomp men som av olika anledningar inte har materialiseras. Rätt kul och flera av dom där serierna är sådana som jag verkligen skulle vilja läsa.
Del 1
Del 2 (kommer säkert flera med tiden)

Steven Grant har en väldigt intressant krönika om hur man skall få serier skoj igen för barn. Jag tycker det är intressant vad det är som han lägger tyngdpunkten på och det är inte i första hand seriens innehåll.

Brian Hibbs har en väldigt bra krönika om marknadsföring i Twitter och Facebook-tider. Även om han jämför lite äpplen och päron så berättar han något viktigt om att marknadsföring som jag tror att många serieförfattare kan ta lärdom av. Det viktiga är inte att sprida budskapet om att serien existerar utan det viktiga är att få folk att köpa det man säljer men även det är inte alltid tillräckligt. Jag gillar framför allt att Hibbs insikt att trots att Twitter-reklam fick personer att förhandsbeställa första numret av den nya tidningen så var alla de utomsocknes vilket gör att hans första order till hyllorna fortfarande borde vara den korrekta. Känner igen mig oerhört i det här.

Tom Spurgeon har en lång intervju med Peter Bagge vars senaste album Everyone is stupid, except me borde vara något som Bagge-fanns borde köa för att köpa.

Slutligen så är den här kartläggningen av alla relationer i X-Menuniversumet alldeles för gullig för att inte dela med sig av trots att det finns lite felaktigheter i det hela. Havoc och Polaris var gifta, dammit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar