Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

23 juli 2009

Godbitar från senaste leveransen

Oj, vad det märks att det är årets största seriemässa på gång i staterna. Det var länge sedan det var så här väldigt många bra serier som droppat in. Tar och delar upp listan lite annorlunda den här gången Då det är rätt mycket jag vill uppmärksamma. Därför får inte allt bilder heller.

VANLIGA SERIER


Vi börjar med ett väldigt efterlängtat album, Mouse Guard Hc Vol 02 Winter 1152. Den här mössfantasin tog oss med storm för ett par år sedan som en otroligt trevlig överaskning sedan har utgivningen dragits med en del förseningar (till viss del pga skapandet av ett rollspel) men nu har äntligen den andra historien blivit färdig och jag ser oerhört mycket fram emot få läsa det här. Gillar du tecknarstilen på omslaget så kommer du bli förtjust över teckningarna inuti också.


På tal om trevliga överaskningar så verkar Imposters Daughter A True Memoir Hc vara det. En självbiografisk historia om en lögnare och aggressiv far och dottern som fick lite problem av det här. En första reflektion är att det här påminner om Alison Bechdels Fun Home men med den skillnaden att där Bechdell försöker rekonstruera vad som kan ha hänt vilket ger en känsla av distans i verket så är historien betydligt mer närvarande i Sandells bok.

Darwyn Cooke är en stor favorit och crimegenren skall erkännas är en favoritgenre därför är jag oerhört spänd på hur hans adaption av Richard Starks (Pseudonym för Donald Westlake) roman Parker: The Hunter Hc är. Vanligtvis är jag rätt negativt inställd till adaptioner då det kan bli rätt ordrika och mer som illusterad text men jag har förtroende för Cooke så det här skall bi skoj att läsa.

You Have Killed Me Hc är en annan Crime-bok som verkar väldigt lovande. En snabb genombläddring visar att bilderna känns rätt om än lite cartoony i stilen. Omslaget ser väldigt bra ut och var det som fångade mitt intresse när jag såg den i katalogen.

Sedan har vi den närmaste definitionen på en kultserie. Fletcher Hanks var en udda superhjältetecknare från the Golden Age som fått en revivals först medI Shall Destroy all living planets och nu med uppföljaren You Shall Die By Your Own Evil Creation Tp. Titlar ger lite Hulk Hogan-vibbar och det är väl egentligen en rätt bra jämförelse. Cartoony wrestling och otroliga superlativ i en salig blandning.

En gammal trotjänare kommer med sitt 23:e album. Det är lite häftigt att en historia om en samurajkanin och hans äventyr har lyckats fånga tillräckligt många läsare. Nu är det väl en av de bästa versionerna av Kurasawa i serieform som finns men ändå. Konceptet borde inte hålla tycker man. Vi på Staffars bugar i alla fall för en mästare och välkomnar Usagi Yojimbo Bk 23 till det permanenta sortimentet.

MANGA

Flera väldigt bra serier kom med sitt nästa album men det som gjorde mig mest nyfiken var en ny serie. Children Of The Sea Bk 01 ser väldigt spännande ut. Bläddrade lite i den och de få rutor jag läste sög in mig i en rätt fascinerande havsvärld med barn som varit uppväxta i havet tillsammans med barn som lär känna havsbarnet och så den vise vuxna som söker efter något. Undrar om man kan säga att det här är en vuxnare verison av Ponyo?


Naoki Urasawa året fortsätter med nästa del av Pluto Urasawa X Tezuka som är hans version av en Astro Boy-historia som är mycket mer rikare och vuxnare än Tezukas original. Det är en stor personlig favorit och har superintelligenta robotar som slåss men också har känslor så det är väldigt Blade Runner utan den skitigheten. Varmt rekommenderad.

En annan serie som jag tycker väldigt bra om är matlagningsmangan Oishinbo som kom med sittfjärde album som handlar om fisk, sushi och Sashami så det blir riktigt japansk. Gillar att de gör tematiska samlingar trots att kronologin blir lite udda.

Rullstolsbasket mangan Real kom in med sitt femte album. Jag gillar väldigt mycket att skaparen bakom den populära basket mangan Slam Dunk tog sig an något sådan och i stort sett gör en mer "seriös" version av sin stora succé.

Det sista stora album som jag vill nämna är Blade Of The Immortal Bk 21 Demon Lair II. Har du tidigare plockat tidningarna av den här serien så skall du plocka upp föregående volym

Mängder av yaoi dessutom. Nytt Yaoi-mail ute snart.

KLASSISK DAGSPRESS

Gyllenbom kommer till liv i bokform igen genom NBMs publicering av George Mcmanus Bringing Up Father Hc. Staffar och jag diskuterade den här volymen rätt intensivt när vi beställde den då han inte alls kunde förstå varför att man väljer att börja från början när det är först ett par år in som den blir bra. Själv så förutsätter jag att folk vill börja från början när det är en favorit även om materialet är svagare. Oavsett är det oerhört kul att någon plockar upp den här serien och jag hoppas att det blir fler volymer framöver.

Vi har dessutom fått in Classical Comics Press nya volymer av Heart of Juliet Jones samt Mary Perkins On Stage. Såpaserier när de är som bäst.

ÅTER I LAGER

Vi har fyllt på en hel del av mycket bra serier inklusive årets bästa album Asterios Polyp Gn, Seths George Sprott
.

Vi har även fått nya trevliga Vertigo Serierna Air och Army@Love samt en hel del annat smått och gott.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen och på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar