Staffars Seriers Blog: San Diego nyheter 2

25 juli 2009

San Diego nyheter 2

Att vakna upp och se att Marvel har införskaffat rättigheterna till Marvelman (eller Miracleman som är den mest kända inkarnationen av figuren) är en rätt udda upplevelse. Någonstans så har jag känslan att större än så här blir inte serienyheter. En älskad serie som fans har förvägrats får nytt liv genom att någon löser den gordiska knuten. Den gordiska knuten i det här fallet är originalrättigheterna till figuren (för en kort resume läs Forbidden Planets genomgång). Märk att det är grundrättigheterna som har förvärvats nu gäller det att få rättigheterna till de tidigare publicerade serierna av Alan Moore och Neil Gaiman men det lär nog bli ett mindre problem.

* Dark Horse skall ge ut Acke-serier i Archives-format

Med start från allra första början så skall Dark Horse publicera Acke-serier i kronologisk ordning. Tyvärr i det för dyra Archives-formatet. Det är något fel med lätt underhållning som paketeras alldeles för exklusivt. Däremot är det kul att Dark Horse skaffat sig en licens att publicera något mer populärt i sin klassiska Archives-serie.

* Eisner Award är utdelade.

Läs hela listan how the Beat. Det vinnare som jag i första hand gläds åt är:

Guy Davis, BPRD för Best Penciller/Inker or Penciller/Inker Team
Nate Powells Swallow Me Whole för Best New Graphic Album

Som alltid är det en del serier som jag hade föredragit som vinnare som
Blue Pills i Best Reality-Based Work
Kramers Ergot 7 i Best Anthology (Även om Tori Amos boken är en värdig vinnare)
Naoki Urasawa’s Monster i Mangakategorien

Men på det hela taget är det en rätt ok lista utan några riktigt stora överaskningnar möjligen Invincible Iron man för Best New Series men de övriga nominerade kändes inte riktigt så starka som de borde vara.

4 kommentarer:

 1. Tori Amos boken vann ju..

  "Best Anthology: Comic Book Tattoo: Narrative Art Inspired by the Lyrics and Music of Tori Amos, edited by Rantz Hoseley (Image)"

  http://www.comic-con.org/cci/cci_eisners_main.shtml

  SvaraRadera
 2. Ah, sorry. Jag läste fel. :) Läste "(Även om Tori Amos boken var en värdigare vinnare)"

  Sorry. :)

  SvaraRadera
 3. har ni tröttnat på att uppdatera bloggen?

  SvaraRadera
 4. Absolut inte! Den tillfälliga tystnaden beror helt enkelt på att Staffan har semester. På måndag är han tillbaka och då lär det ta fart igen.

  SvaraRadera