Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

29 november 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Lite snabbt eftersom jag håller på att jobba med julkalendern som går upp på sajten den första.


Rocky 17 har dykt upp lagom till jul. Jag har ännu inte vant mig vid att albumen numer är helt i färg. Har du köpt de 16 tidigare så är det nog inga oväntade saker. Jag gillade öppningssekvensen i albumet. Det kändes som "vintage"-Rocky.


Jag är stort fan av Ed Brubakers vuxna superhjälteserier som Sleeper. Incognito gjorde mig inte besviken. Likt Sleeper handlar den om människor under cover men den här gången så är det rollerna lite omvända. Istället för hjälte som under cover hos skurkar så har vi skurkar i vittnesskydd. Annars är världen väldigt lik Sleeper-världen.


Lite nostalgi är det att se en andra volym av Shade the Changing Man. Det här var en av de pre-Vertigo-tidingarna som lade grunden och tonen till vad Vertigo skulle vara. Skall bli spännande och se hur den här serien har stått tidens tand. Dessutom är det oerhört kul att se Chris Bacchallos tidiga teckningar.


Moyasimon, Tales of Agriculture Bk 1 var en oerhört trevlig bekantskap. Handlingen går kort sammanfattat ut på att en två barndomsvänner varav en ser bakterier (oerhört gulligt och roligt tecknade) börjar på ett jordbruksuniversitet hos en galen professor som gillar att äta mat som undergått samma förvandling som surströmming. Kombinerat med några figurer så blev det här en väldigt trevlig överaskning.


Det verkar som om Fanfare spottar ur sig Tanaguchi-böcker just nu. Summit of the Gods  handlar om bergsbestigning och berg är något som verkar fascinera Tanaguchi. Quest of the Missing Girl handlar om bergsguide som kommer ned från berget och blir indragen i ett kriminaldrama och Ice Wanderer är en lång kärleksförklaring till just berg. Här blir det lite mer drama och bergsbestigningshistoria med en kamera som upphittas på Mount Everest. Fast det kanske skall sägas att alla detaljer hur man bestiger berg är väl inte riktigt korrekta utan skulle snaras leda till brutna händer och ben. Fast vem bryr sig om detaljer när det finns fina teckningar på berg att titta på.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Dags att skriva julklappstips


1 kommentar:

  1. Åh, Moyashimon är en så genomhärlig serie! Jag brukar visa scenen med, öh, sjöfåglarna för att folk ska inse varför det är en oumbärlig serie. Hittills har det slutat med att 3 av 4 har gett serien en chans. Så fruktansvärt äckligt och samtidigt så..."roligt" är ju uppenbarligen fel ord... Makalös?

    SvaraRadera