Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

23 november 2009

Godbitar från senaste leveransenHar ni börjat känna av julstressen ännu? Här är i alla fall några tips på lugna stunder i jakten efter julklappar. Vad sägs om att börja med det tionde Don Rosa-albumet i Disneys Hall of Fame? Vad jag förstår så skall detta bli sista delen i serien, både när det gäller Don Rosa och när det gäller Disneys hall of fame. 


En annan svensk utgivning som tacknämligt stormar på är utgivningen av Franquins Spirou-album. Spirou 1959-60 innehåller Zafir-äventyren: Z som i Zafir, och Skuggan av Z. Det har varit rätt häftigt att inte bara få de här albumen i fina utgåvor utan även att få läsa serierna i den ordning som de publicerades i. Har du inte börjat samla dom så finns de alla i vår Spirou-avdelning.


Det största albumet i den här sändningen är enligt alla definitioner IDWs utgivning av Alex Raymonds Rip Kirby. Bk 1 innehåller alla stripparna från 1946-148. 320 sidor av en stilfull deckarserie. Jag är mycket glad över att det här materialet fått en sådan magnifik presentation. Det enda jag önskar är att svärtan i trycket hade varit lite bättre.  


En serieskapare som vi hört alldeles för lite av på sistone är Dave McKean. Nu släpper i alla fall Dark Horse en samlingsvolym med tidiga serier från tidigt 90-tal i Pictures that tick.  Man får se utvecklingen från Violent Cases till den mer fotoaktiga Mr Punch. 


Nylon Road - a Graphic Memoir of Coming of Age in Iran  är en bok att sätta bredvid Persepolis. Parsua Bashi beskriver om sina egna erfarenheter i Iran och i väst. Hon är inte lika stilsäker som Satrapi men har en stark berättelse att berätta och kommer mer in på konflikten mellan det västerländska samhället och den offentliga iranska.


Zac Sally har tidigare gjort Sammy the Mouse åt Fantagraphics Ignatz-utgivning. Nu kommer en samling med material från de antologier som han har medverkat i. Like a Dog samlar material från Mome mfl. Håkan är en stor fan av honom så köp den bara för att ge hans seriesmak godkännande. ^_-


Vi slutar med ett album som för en gångs skull kommer lämpligt till julhandeln, A Kidnapped Santa Claus. Det här är en klassisk julsaga av Frank Baum som Alex Robinson har satt sin personliga prägel på. Den var rätt kul så om du vill jobba upp lite julstämning så är det här ett bra album att läsa.

Som vanligt finns allt inlagt i webbshoppens avdelning för nyanlända serier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar