Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

16 november 2009

Godbitar från senaste leveransen


Vi börjar den här genomgången av godbitar från den senaste leveransen som inte kom in i dag utan i fredags med något för oss ovanligt som en svensk prosabok. Anders Fager heter en begåvad herre som tagit sig på att skriva Lovecraft-inspirerad skräck som utspelar sig i svenska landsbygden. Så du har konstiga kulter i Borås. Svenska Kulter är boken för dig som tycker att det här låter festligt.


När vi ändå är inne på skräck går du ju inte att undvika den största seriesuccén inom den genre de senaste åren nämligen Walking Dead. Den serien har nu begåvats med ytterligare en utgåva. Förutom den reguljärt utkommande tidningen, och de vanliga samlingarna så ger de även ut tjockare HCs och dessutom det som de kallar compendium som är jättetjocka samlingar. Nu har Walking Dead Compendium SC 1 kommit ut som innehåller 48 nummer av den reguljära tidningar för bara 600 kr vilket beräknat pris/sidantal är väldigt bra.


Luna Park är den senaste tillskottet till Vertigos orginalalbum. Det handlar om en rysk fd soldat i Tjetjenien som kommit till USA för att söka lyckat men hamnat på Coney Island och driver in skulder åt en småboss. Inte alltför orginellt än så länge men han har en drömvärld som han dras in i vilket i alla fall är en spinn på det hela. Albumet är förtjänstfullt illustrerat av Danijel Zezelj och har en härlig, lite skitig stämning i sig.


Al Columbia hette mannen som skulle slutföra Alan Moores stora projekt Big Numbers. Nu blev det inte så men han fick göra några tidningar åt Fantagraphics som fick väldigt mycket uppmärksamhet i konstseriekretsar. Därefter blev det bara korta serier i diverse antalogier. Nu har Fantagraphics släppt en ordentlig konstbok med hans teckningar och annat lite udda material, Pim & Francies the Golden bear days. Är du ett fan av honom är detta något som du definitivt måste kolla upp.


Vi slutar med att konstatera att Robert Crumbs senaste bok har nu kommit på svenska och att det nog finns risk att det dröjer innan vi kan få in den på nytt på engelska då den förefaller vara ur tryck för tillfället.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar