Staffars Seriers Blog: Godbitar från veckans leverans

08 april 2010

Godbitar från veckans leverans

Mitt i packandet för Uppcon kom veckans leverans som var full med trevliga serier.

Market Day är det senaste helt egna albumet av James Sturm som tidigare gjort bland annat Golems Mighty Swing. Den här gången så har berättar han en historia om brytningstiden mellan gammal tid och ny tid. Hela historien utspelar sig i en judisk värld i östeuropa men man kan få det hela till en kommentar om brytningspunkten mellan analogt och digitalt. Speciellt med tanke på att han just nu sagt upp sig från internet.


Föredrar man att serier skall vara superhjältar så kanske Batman And Robin Deluxe Hc 01 kan vara något. Grant Morrisons försöker göra för Batman vad han gjorde för All-Star Superman. Enda problemet är väl att serien ingår i den nuvarande kronlogin istället för att var friststående som Stålis-historien var. Dessutom tecknar Frank Quitely bara första historien i albumet.

Hellboy-universumet utvidgas med Witchfinder In The Service Of Angel som handlar om den occulta uppfinnaren Edward Grey. Skriven men inte tecknad av Mignola.

Peter Bagges årliga utflykt till Hate fortsätter med Hate #8. Den här gången trevligt nog helt fylld av serier. Dessutom är det trevligt att fokuset flyttas till Lisa efter den alltmer tråkiga Buddy.

Två stora dagspresserier kom in. Dels IDWs utgåva av Li'l Abner som innehåller både dagspresserien och söndagssidorna. Det hela ser rätt trevligt ut och det är trevligt att de valt att inte ha det liggande formatet utan kört det europeiska albumformatet (tänk Tintin). Dessutom kom Drawn & Quarterlys fjärde bok av Walt & Skeezix ut. Den har folk väntat i över fyra år på.


Slutligen har vi fått in Fabian Göranssons Inferno. En bearbetning av Strindbergs verk med samma namn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar