Staffars Seriers Blog: Godbitar från veckans leverans

16 april 2010

Godbitar från veckans leverans

Yotsuba&! är här!!! Nyaste säkerligen bästaste mangan som kommit ut. Jag är lycklig, Håkan är lycklig och Staffar är lycklig. Är du lycklig? Om inte så har du låtit bli att läsa Yotsuba&!. Gör det så kommer du känna hur lyckan sprider sig som vårsaven. Yotsuba&! Bk 8 - för din lyckas skull.

Peter Bagge har lämnat Fantagraphics bakom sig och släpper ett originalalbum på Vertigo. Det verkar vara någon konspirationshistoria med internetanknytning vilket är förvånandsvärt aktuellt för att vara Bagge. Other Lives verkar skoj av det smakprov jag läst och jag ser fram emot att läsa det i helgen.

En riktigt kul nyhet är en svensköversatt manga som inte tidigare gått på engelska. En kopp Kaffe till är en humorisk betraktelse över kaffets lockelser blandat med lite mangaristisk absurd humor. Det är kul att komma över något man inte känner till och känna läslusten. Dessutom oerhört skoj att det kommer ut manga för vuxna på svenska. Heder åt Ordbilder förlag som gett sig på denna nich.

På tal om svenskt så har andra numret av Serieblaskan kommit in. Lite försenat vilket man ser på det snörika julomslaget. Produktionsmässigt har tidningen tagit ett stort steg framåt. Texterna är fortfarande ungdomligt entusiastiska men det bidrar till charmigheten tycker jag. Hoppas utvecklingen håller i sig för det vore otroligt kul.

För er som vill ha lite lättsmält superhjälteunderhållning så kan jag rekommendera Power Girl Bk 1 som är bra superhjälteförströelse med lagomt smart manus. Finns alldeles för få sådana titlar nuförtiden.

Vill man däremot ha lite tyngre serier så har vi fått in SPX-gästen Dash Shaws senaste bok, Bodyworld. Köp den nu och förvåna Shaw på mässan genom att citera valda delar. Kul för hela familjen, typ.

Allt finns som vanligt i vår webbshop och på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar